19 aprilie 2024

Şapte ani de la trecerea în nefiinţă a preotului Nicolae Controloru

controloruÎn această dimineaţă, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoţit de sobor de peste 70 de preoţi din Mangalia şi zonele limitrofe, a participat, la Biserica Adormirea Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie, urmată de pomenirea de şapte ani a pr. Nicolae Controloru, ctitorul locaşului de cult.

Preotul Nicolae Controloru s-a născut pe 21 iunie 1959 în oraşul Roman, judeţul Neamţ. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ şi Facultatea de Teologie din Bucureşti. A fost hirotonit diacon şi preot de către episcopul Eftimie al Romanului şi Huşilor, pe seama parohiei Băcani, judeţul Vaslui. La 1 iunie 1984 a fost transferat la parohia Cerna din judeţul Tulcea.

În 1989 a fost numit preot paroh la Biserica Sfântul Gheorghe din Mangalia, iar pe 8 iulie 1996 a fost numit preot paroh al nou înfiinţatei parohii Adormirea Maicii Domnului. A fost hirotesit iconom-stavrofor de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe 9 aprilie 2002. Preotul Nicolae Controloru a trecut la cele veşnice pe 22 februarie 2008.