26 aprilie 2024

Deţinătorii de terenuri, obligaţi cu amenzi, de Poliţia Locală, să-şi igienizeze şi înfrumuseţeze suprafeţele!

parcPentru perioada februarie – aprilie ac, una dintre priorităţile Poliţiei Locale Mangalia o reprezintă curăţenia terenurilor deţinute atât de către persoanele fizice, cât şi de către cele juridice. Într-o primă etapă, poliţiştii locali au trimis peste 500 de somaţii prin care deţinătorilor de terenuri li s-a pus în vedere să-şi igienizeze şi salubrizeze suprafeţele. În acest sens, cei în cauză au fost atenţionaţi să elibereze porţiunile respective de gunoaiele dezorganizate (moloz, ambalaje etc.) şi să planteze gazon sau flori. Cum marea majoritate nu s-a conformat, s-a trecut la aplicarea de sancţiuni.

Potrivit, directorului Poliţiei Locale Mangalia, Mihai Angelescu, în luna februarie au fost aplicate 50 de amenzi în baza HCL 17/2002, precum şi în cea a OUG 195/2005. Dacă în primul caz cuantumul stabilit de către consilierii locali se situează între 50 – 200 de lei, în ordonanţă valoarea amenzilor poate fi cuprinsă între 3.000 – 6.000 de lei. „Am trimis somaţii şi în staţiuni, numai că, aici, cei în cauză au ca termen-limită data de 10 aprilie. După aceea, dacă nu vor face curăţenie, se pot aştepta la sancţiuni contravenţionale. După cum se ştie, în această perioadă se face curăţenie generală pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, astfel că nu ar trebui să venim noi cu somaţii şi amenzi, ci oamenii ar trebui să conştientizeze că nu pot lăsa gunoaiele să afectează imaginea zonelor respective. De 1 Mai, ne dorim ca atât oraşul, cât şi staţiunile sudice să aibă un aspect îngrijit, primitor, inclusiv pentru cei care ne vor vizita”, a spus Şeful Poliţiei Locale Mangalia, Mihai Angelescu.

Firma care ne lasă fără copaci, amendată, deoarece aruncă resturile pe terenul fostei staţii COMCM!

Pe tot parcursul lunii februarie, poliţiştii locali au aplicat la regimul Circulaţie 139 de sancţiuni, din care 22 de avertismente, în valoare totală de 23.385 de lei. La capitolul Ordine Publică, s-au dat 13 sancţiuni în cuantum de 2.840 de lei. Acestea din urmă au vizat cerşetoria de pe străzi, ce a atins cote alarmante, dar şi tulburarea liniştii publice. Tot luna trecută, au fost date spre identificare 146 de autoturisme. Departamentul Control Comercial a aplicat alte trei sancţiuni în valoare de 6.500 de lei.

Printre cei care au fost sancţionaţi recent se află societatea care se ocupă de spaţiile verzi din Mangalia, mai precis aceea care are grijă să taie copacii şi să elimine gardul viu din faţa blocurilor. Echipele societăţii respective nu doar că au liber să pună la pământ copacii şi să facă să dispară spaţiile verzi, ba mai mult, iau de capul lor măsura depozitării crengilor şi rădăcinilor rezultate în urma defrişărilor. Aşa se face că în loc să depoziteze resturile vegetale în spaţii amenajate, se debarasează de acestea pe terenul fostei staţii de betoane COMCM pe care, în curând, va fi amenajat un imens parc, prevăzut cu spaţii de joacă şi zone de relaxare. Astfel, tot mai mulţi chiriaşi ANL ni s-au plâns că din cauza gunoaielor aruncate în zonă, nici nu-şi mai pot aerisi apartamentele, terenul ajungând un imens focar de infecţie, cu miros pestilenţial.

Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu ne-a declarat că a amendat firma respectivă de două ori, numai că obiceiul acesteia a rămas…

1 thought on “Deţinătorii de terenuri, obligaţi cu amenzi, de Poliţia Locală, să-şi igienizeze şi înfrumuseţeze suprafeţele!

  1. Domnule,Şef al Poliţiei Locale, Mihai Angelescu va rog sa trimiteti agenti si pe strada Alexandru Ilias sa vedeti acolo gumoaie.

Comments are closed.