Ion Mincă: „Consumul de droguri la Mangalia a depăşit orice limită!” Tinerii îşi fabrică ţigări din plante medicinale, stropite cu spray de ţânţari

646x404În cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, Ion Mincă atrăgea atenţia colegilor săi cu privire la o problemă spinoasă a Mangaliei: comercializarea şi consumul de droguri. Potrivit lui Ion Mincă, chiar dacă subiectul este ascuns sub preş, fenomenul a luat o amploare deosebită mai ales în rândul tinerilor şi, dacă nu va fi stopat la timp, acesta ar putea să “explodeze” în faţa autorităţilor.

„Din surse sigure vă spun că, la Mangalia, consumul de droguri afectează o bună parte a tinerilor. Fenomenul a depăşit orice limită. Dacă voi fi întrebat, pot nominaliza şi locurile unde se comercializează drogurile. Nu trebuie, însă, să mă ocup eu de această problemă, ci poliţia. Dacă eu, personal, cunosc locurile şi zonele unde se vând droguri, sunt convins că şi poliţia le ştie. Este nevoie şi de implicarea autorităţilor locale, a primăriei şi a directorilor de şcoli pentru a reuşi să ţinem în frâu acest fenomen, până nu e prea târziu. Toţi cei de aici, de la masa Consiliului Local, avem copii şi nepoţi şi nu cred că trebuie să glumim cu această problemă, trebuie acţionat până nu va fi prea târziu”, a declarat Ion Mincă.

La rândul său, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a spus că a sesizat de nenumărate ori Poliţia Naţională cu privire la comercializarea ilegală de ţigărilor, de etnobotanice şi droguri de mare risc. “Numai Poliţia Locală are atribuţii în depistarea vânzătorilor de ţigări şi substanţe interzise. Sperăm să şi ia măsurile cuvenite şi să nu aştepte să se întâmple o tragedie în Mangalia”, afirmă primarul urbei. Acesta mai adaugă faptul că Ion Mincă exagerează pe marginea subiectului drogurilor şi că o bună parte a responsabilităţii o poartă şi directorii de şcoli. “În momentul în care mă aflam la una dintre instituţiile de învăţământ din localitate am văzut elevii fumând – şi nu ştiu ce fumau – în incinta şcolii, în spatele clădirii. Haideţi să punem şi o scrumieră şi să îi lăsăm să fumeze în faţa profesorilor! Rămân la părerea mea, că directorii instituţiilor de învăţământ sunt primii care trebuie să sesizeze forţele de ordine atunci când constată că elevii consumă substanţe interzise”, a concluzionat, în cadrul şedinţei de consiliu, Cristian Radu.

Liceeni transportaţi de urgenţă la spital, după ce au consumat etnobotanice

Că doar Poliţia Naţională are dreptul de a acţiona pentru stoparea vânzării ţigărilor şi etnobotanicelor la colţ de stradă ne este confirmat şi de şefii Poliţiei Locale: “Noi nu avem competenţe în domeniul infracţiunilor. După ce prindem infractorul, îl predăm Poliţiei Naţionale”, declară Mihai Angelescu, şeful Poliţiei Locale Mangalia.

Cum toate celelalte instituţii din Mangalia îi arată cu degetul, am dorit să aflăm şi opinia poliţiştilor. Punctual, reprezentanţii Poliţiei Mangalia ne-au spus că, întrucât consilierul local Ion Mincă deţine informaţii referitoare la consumul de droguri pe raza oraşului, îl vor invita pe acesta la sediul instituţiei pentru a oferi mai multe amănunte, pentru declanşarea unei eventuale anchete.

“În cadrul Poliţiei Naţionale există un departament special care se ocupă de această problemă: Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa”, afirmă comisar şef Valentin Mustăţea. “Poliţiştii de la BCCO sunt cei care fac anchetele, noi aici, la nivel local nu ne ocupăm cu flagrantele. La nivelul Poliţiei Mangalia nu avem date că ar exista trafic de droguri de mare risc, dar există informaţii şi cazuri concrete cu privire la consumul de etnobotanice, legale sau nelegale”, afirmă comisar şef Valentin Mustăţea, adjunctul şefului Poliţiei Mangalia.

În ceea ce priveşte etnobotanicele, comisar şef Valentin Mustăţea spune că fenomenul există şi la Mangalia, cei mai afectaţi fiind tot liceeni. Acesta ne-a şi dat un exemplu concret. Recent, la Liceul “Ion Bănescu” din localitate, trei elevi – două fete şi un băiat, cu vârsta de 16 ani, au fost transportaţi, de urgenţă, de la şcoală la spital, în criză declanşată de consumul de etnobotanice. “Ulterior întâmpării, am organizat o razie la Ion Bănescu, în cadrul căreia au fost verificaţi elevii mai multor clase, dar nu am descoperit decât ţigări asupra lor. Noi vom continua controalele şi în perioada următoare”, a punctat adjunctul Poliţiei Mangalia.

Potrivit poliţiştilor, noua “modă” în privinţa consumului de droguri în rândul tinerilor o constituie ţigările din plante medicinal, cumpărate de la magazinele naturiste. Acestea sunt trase în foiţă de ţigară şi pulverizate cu spray de ţânţari, după care sunt lăsate să se usuce şi consumate. Efectul asupra organismului este devastator, în special la nivelul sistemului nervos.

 

2 Comments

  1. De unde știe Mincă? Le procură el drogurile? A terminat cu țigările și a constatat că drogurile aduc bani buni?
    Ce credibilitate are o așa caricatură de om – un incult care din manipulant a ajuns să-și dea cu părerea în administrarea orașului și mai grav în educația copiilor.
    Nu poate nimeni să-i spună să-și vadă de ciorba lui de pește din baracă,de mănareala politică …..doar la asta se pricepe ?

  2. Bai nea Nelu , noi de unde mai luam dreptul daca aplicam legea ? Stai in banca ta ! Ce treaba avem noi cu drogatii daca sunt fraieri .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*