27 aprilie 2024

În scurt timp, toate secţiile noi din spital vor avea câte un centru de zi pentru pacienţi

IMG_1504În ultimii ani, activitatea Spitalului Municipal Mangalia a fost mult îmbunătăţită, ceea ce a determinat ca actul medical să ajungă la standarde foarte ridicate. Astfel, unitatea sanitară ar putea face faţă, cu brio, unei competiţii la care să participe spitale aparţinând unor zone mult mai mari şi puternice decât Mangalia.

Pe lângă, modernizarea cabinetelor, holurilor şi sălilor de operaţii, în ultimii ani a fost achiziţionată aparatură medicală de ultimă generaţie, cea mai recentă fiind computerul tomograf, cumpărat în baza unui parteneriat public-privat, ce va fi pus în funcţiune în câteva zile. O altă mare reuşită a conducerii spitalului o reprezintă angajarea mai multor medici, dar şi reintroducerea unor specialităţi pe care spitalul nu le mai avea de decenii. În prezent, spitalul are peste 20 de specialităţi, ceea ce în urmă cu 10 ani era doar un vis.

Potrivit managerului spitalului, dr. Liviu Mocanu, la începutul acestui an, au venit un medic nefrolog şi un hematolog, dar şi doi ginecologi. Astfel, la secţia Ginecologie îşi desfăşoară activitatea patru medici, curând, urmând să fie adus un al cincilea, moment în care vor putea fi făcute şi gărzi. „Noile specialităţi pe care, din fericire, le asigurăm, în prezent, au fost concentrate în Pavilionul C, unde, în aceste zile, mai mulţi soldaţi americani lucrează pentru renovarea, consolidarea şi reamenajarea lui. Aici, funcţionează cabinete de ORL, Oftalmologie, Dermato-venerice, Oncologie, Endocrinologie. Mai mult decât atât, în multe dintre aceste secţii vor putea fi realizate intervenţii chirurgicale complexe, graţie aparaturii performante pe care dorim să o luăm. De exemplu, la Oftalmologie, se va putea realiza implant de cristalin. Nu în ultimul rând, ne-am propus ca fiecare dintre aceste secţii, cu excepţia Oncologiei care dispune de aşa ceva, să aibă câte un centru de zi, care să-i găzduiască pe pacienţii ce au suferit diverse intervenţii sau care fac diferite tratamente. Pe de altă parte, avem, urgent, nevoie de doi anestezişti, dar şi de un pediatru, mai cu seamă că, în sezon, numărul copiilor care ajung la Urgenţe este foarte ridicat”, ne-a declarat directorul Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu.

Pe lângă actul medical, la fel de importante sunt şi condiţiile din saloane, aduse şi ele la standarde înalte. Din acest motiv, mai multe persoane din Constanţa, Medgidia şi alte zone învecinate preferă să se trateze la Mangalia decât la spitalul judeţean, unde mai multe secţii au acelaşi mobilier şi aspect învechit pe care le aveau în anii ’70-’80.