26 aprilie 2024

A treia ediţie a Caravanei Copiilor, organizată pe 12 iunie

20Mii de copii din Mangalia sunt aşteptaţi, pe 12 iunie, la cel mai mare carnaval dedicat Zilei Internaţionale a Copilului, eveniment organizat de primărie, în colaborare cu toate instituţiile de învăţământ din localitate. Micuţi de grădiniţă, alături de elevi de gimnaziu şi de liceu, vor participa, împreună, la „Caravana Copiilor“, ajunsă la cea de a treia ediţie.

Încă de la debut, evenimentul s-a bucurat de un real succes, oferind publicului un spectacol plin de culoare şi voie bună, atât în rândul elevilor participanţi, cât şi în rândul cadrelor didactice şi părinţilor. Potrivit administratorului public al Mangaliei, Romulus Dumitrana, numărul copiilor ce vor participa la Carnaval va fi mai mare decât cel de anul trecut, fiind estimat la peste 3.000. O premieră pentru ediţia de anul acesta o constituie achiziţionarea unor mascote-personaje, ce vor rămâne în patrimoniul primăriei, urmând să fie folosite, pentru alte acţiuni viitoare.

Ca şi în anii precedenţi, preșcolarii și școlarii participanți la carnaval vor fi organizaţi în două coloane, sub atenta supraveghere a cadrelor didactice și a părinților implicați în acțiune. Coloanele vor pleca, simultan din două puncte, respectiv Sensul giratoriu şi Piaţa Sud, începând cu ora 17.00.

Pe tot traseul parcurs copiii vor fi acompaniaţi de muzică şi zgomotul specific al fluierelor. Punctul de întâlnire al celor două coloane va fi Piaţa Republicii. Aici, fiecare clasă participantă va urca pe scena din faţa Casei de Cultură, unde îşi va etala costumele de carnaval realizate cu multă imaginaţie şi creativitate, de către părinţi şi cadrele didactice.

După paradă, toţi copiii vor fi invitaţi la un spectacol artistic.

63