26 aprilie 2024

A început Campionatul Mondial de Lupte pe plajă

1În acest week-end, pe Plaja Laguna din Mangalia are loc Campionatul Mondial de Lupte pe Plajă. Aproximativ 300 de luptători din 15 ţări (printre care România, Turcia, Iran, Norvegia, Suedia) au venit să-şi măsoare forţele pe parcursul celor trei zile ale competiției. Evenimentul este organizat de Uniunea Mondială de Lupte, împreună cu Federația Română de Lupte, C.S. Mangalia și ASM Callatis MG Mangalia, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia.

Lotul României este format din 57 de sportivi, care vor concura la cele 3 trei categorii de vârstă: cadeţi, juniori şi seniori, atât la feminin, cât şi la masculin.3

Desemnarea Mangaliei ca gazdă a acestei competiţii de nivel mondial este apreciată de vicepreşedintele Federaţiei Române de Lupte, Lucian Luca, care face un apel către toţi locuitorii oraşului, dar şi către turiştii aflaţi la malul mării, să vină să asiste la spectacolul oferit de sportivii din toate colţurile lumii: „Luptele pe plajă sunt un sport spectaculos. Este un sport simplu, cu reguli simple şi cred că va fi pe înţelesul tuturor celor ce vor veni aici, pe plaja din Mangalia, să asiste la o competiţie de asemenea anvergură”, a declarat, pentru „Ediţia de Sud”, Lucian Luca.

În deschiderea evenimentului, Corul de Copii Callatis al Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocal-Instrumentală Mangalia a cântat Imnul de Stat al României, iar Ansamblul Folcloric al Clubului Pensionarilor a oferit un mic spectacol tuturor celor prezenţi.

La rândul său, edilul local, Cristian Radu, a ţinut să ureze succes sportivilor ce participă la campionat, reamintind faptul că Mangalia este o pepinieră de campioni, naţionali şi internaţionali.

Ca o premieră, în deschiderea Campionatului Mondial de Lupte pe Plajă, primăria şi-a prezentat şi noile mascote ale Mangaliei: tineri costumaţi în veştminte de zei romani, potrivit denumirilor staţiunilor din sudul litoralului.

Întrecerile se vor derula în fiecare zi, după următoarul program: de la 14.00 la 17.00 etapa de calificare, iar de la 17.00 finalele.

2

1 thought on “A început Campionatul Mondial de Lupte pe plajă

  1. In urma cu catevaore,din ordinul managerului olandez,ROY,dela ferma de porci PECINEAGA,a inceput impuscarea cainilor aciuiati in zona fermei.Care va fi reactia autoritatilor romane?

Comments are closed.