26 aprilie 2024

Adrian Cioroianu şi-a lansat volumul dedicat Reginei Maria, la Târgul de Carte

indexÎn cadrul Târgului Estival de Carte „Carte la Nisip“, binecunoscutul istoric şi actual ambasador UNESCO, prof. Adrian Cioroianu, fost ministru de externe, şi-a lansat primul titlu dintr-o colecţie de opt volume, ce au drept subiect cei patru regi şi cele patru regine ale României. Volumul „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“ a apărut la Editura Curtea Veche şi o are drept co-autor pe Mihaela Simina, o tânără masterandă a Facultăţii de Istorie Bucureşti.

Cartea este concepută special pentru cei mici, fiind bogat ilustrată de Mihai Alexandru Mihail. Potrivit lui Adrian Cioroianu, „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria“ este prima din colecţia de opt cărţi dedicate regalităţii române, cel de al doilea volum, dedicat Regelui Carol I urmând să fie lansat în luna noiembrie, la Târgul de Carte „Gaudeamus“.

Mihaela Simina, cel de al doilea autor al volumului lansat la Târgul de Carte „Carte la Nisip“, afirmă că a încercat să „îmbrace“ conţinutul volumului bogat ilustrat într-o formă potrivită gustului celor mici, încercând să arate şi aspectul uman al Reginei Maria.

În finalul întâlnirii de la Târgul de Carte, cei doi autori au oferit autografe zecilor de admiratori prezenţi la Casa de Cultură Mangalia.