26 aprilie 2024

Vama Veche, gazda celui mai mare show latino din ţară

silvia andreaÎncepând de luni şi până pe 9 august, la Vama Veche, are loc cea de a XI-a ediţie a Festivalului Salsa Week & Kizomba, cel mai mare spectacol latino din România, organizat de Asociaţia Română de Dans şi Wilmark Dance Academy. Timp de şapte zile, participantii vor trăi „the real latin flavour” prin lecţii de dans şi show-uri demonstrative susţinute de către campionii României, reprezentanţii şcolilor din ţară şi invitaţii speciali ai evenimentului.

În cadrul conferinţei de presă premergătoare evenimentului, Wilmark a prezentat câteva dintre surprizele acestei ediţii. Fiecare zi din cadrul festivalului va fi unică. Workshop-urile susţinute de către artiştii internaţionali pe teme diverse (reggaeton, salsa, bachata, balet, zouk, kizomba şi tango argentinian) şi petrecerile tematice cu dress cod-uri alese: Romantic Night, White Party, Rock Party şi Color Party vor fi ingredientele unui festival latino autentic.

Prof. Ciprian Broască le-a vorbit celor prezenţi la deschiderea oficială a festivalului despre importanţa etichetei în dansurile de societate, o lecţie de educaţie pentru toţi iubitorii mişcării latino.

Totodată, în premieră pentru „Ediţia de Sud“, Wilmark ne-a dezvăluit faptul că această ediţie este ultima în actuala structură organizatorică, de anul viitor urmând ca festivalul să fie axat mai mult pe competiţie şi mult mai deschis către şcolile de dans la nivel european: „Va fi un festival ce se va baza pe entertainment, unul competitiv. Vom alege atât cea mai bună pereche din România, dar şi cea mai bună din Europa. Este o oportunitate pe care ne-au oferit-o organizatorii din Statele Unite, care au considerat România un loc destul de „neutru“ pentru a putea participa toate şcolile din Europa. În concluzie, va fi un început cu totul original aici, pe litoral“.

De menţionat este faptul că, la festival, sunt invitaţi şi turiştii aflaţi în sudul litoralului, ce pot participa la workshop-urile zilnice. La finalul evenimentului vor avea loc concursuri, printre care Romania Latin Dance Cup 5th edition, unde va fi desemnată perechea romana care va reprezenta ţara noastră la World Latin Dance Cup din Miami, Romania Latin Dance Cup Copii, Salsa Week Team Contest – premierea celei mai bune trupe de salsa din Romania, Free Style Contest – Cea mai bună pereche salsa la liber (improvizaţie).