26 aprilie 2024

336 de elevi premianţi se vor bucura de tabere gratuite oferite de autorităţi

crAceasta este a treia vară când autorităţile publice locale răsplătesc elevii valoroşi din Mangalia cu tabere gratuite. Iniţiativa are la bază o Hotărâre a Consiliului Local Mangalia care prevede ca primii trei elevi din clasă ce au obţinut rezultate remarcabile la învăţătură să se bucure de un sejur gratuit de o săptămână într-una dintre locaţiile alese de autorităţi, în funcţie de condiţiile oferite şi de capacitatea de cazare.

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că în această perioadă, de acest proiect, vor beneficia 336 de elevi. „Elevii vor merge în cinci serii, prima urmând să se deruleze în intervalul 9 – 15 august, când elevii se vor deplasa la Buşteni. Pentru această primă serie sunt disponibile 60 de locuri. Cea de a doua tabără, cu 86 de locuri, se va derula în perioada 17 – 23 august, tot la Buşteni. Între 25 – 31 august, 70 de locuri sunt rezervate pentru elevii care vor merge la Oradea, în timp ce alţi 80 se vor destinde la Drobeta Turnu Severin în intervalul 21 – 27 august. Ultima serie de elevi va merge în tabără la Sovata în perioada 24 – 30 august, numărul locurilor disponibile fiind 40. Consider că această iniţiativă este mai mult decât binevenită pentru efortul depus, în egală măsură, de către copii, cadre didactice şi părinţi, efort ce are ca rezultat obţinerea unor locuri fruntaşe în clasele din care fac parte. Faptul că îi răsplătim pe copii îi va bucura şi motiva să menţină aceeaşi linie a studiului intensiv care, mai târziu, se va traduce în admiterea în unităţi de învăţământ redutabile”, a spus edilul Cristian Radu.

Potrivit proiectului, care se derulează prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, cei care vor merge în tabere gratuite sunt elevii claselor V-XI.