Ţigarete ascunse în uşile laterale ale unui autocar, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – P.T.F. Vama Veche au descoperit ascunse în uşile laterale de la cala unui autocar, 470 de pachete cu ţigarete netimbrate, pe care ghidul mijlocului de transport intenţiona să le introducă ilegal ţară.

În data de 20.09.2015, în jurul orei 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche, judeţul Constanţa, au efectuat formalităţile de frontieră pasagerilor unui autocar ce efectuează curse regulate pe ruta Turcia – România.

La controlul amănunţit efectuat asupra autocarului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în spaţile goale ale uşilor laterale de la cala mijlocului de transport, 470 de pachete cu ţigarete netimbrate.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului român D.I., în vârstă de 39 ani, având calitatea de ghid / însoţitor al autocarului. Persoana în cauză, domiciliată pe raza judeţului Constanţa, a declarat că a achiziţionat ţigaretele din Turcia, cu scopul de a le comercializa în municipiul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 4.700 lei, iar persoanei în cauză i-au fost întocmite lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „contrabandă”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 coroborat cu art. 274 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*