26 aprilie 2024

Peste 70 de agenţi economici din Mangalia funcţionează ilegal. Poliţia Locală se află pe urmele lor!

IMG_0449În ultimul interval, la Mangalia, au continuat verificările efectuate de către poliţiştii locali. Pe lângă atenţionări, aceştia au aplicat şi un număr suficient de amenzi, încât bugetul local să se întremeze. Astfel, reprezentanţii Corpului de Control au dat 24 de avertismente şi 35 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 61.900 de lei. Poliţiştii de la departamentul Control Comercial au semnat 4 avertismente şi au aplicat 14 amenzi în cuantum de 29.500 de lei. Pentru terenurile neîngrijite, poliţiştii au avertizat 20 de persoane şi au împărţit 16 sancţiuni în valoare de 6.400 de lei. Disciplina în construcţii a semnat 5 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, valoarea amenzilor aplicate fiind de 26.000 de lei.

Şi în trafic au continuat controalele, conducătorii auto primind 48 de avertismente şi 124 de amenzi în cuantum de 27.180 de lei. Nu în ultimul rând, pentru tulburarea liniştii şi ordinii piblice, au fost date 13 avertismente şi 26 de amenzi în valoare totală de 6.540 de lei.

Şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu a declarat pentru „Ediţia de Sud” că, din păcate, nu s-a reuşit racordarea camerelor video la reţeaua de electricitate, întrucât discuţiile cu furnizorul de energie electrică sunt blocate de tot felul de documente cerute în vederea realizării lucrărilor. „Ni se solicită memorii tehnice şi o serie întreagă de alte acte, astfel că nu putem duce proiectul la bun sfârşit. Ne-am gândit, însă la o soluţie temporară, de racordare a camerelor montate la stâlpii de iluminat, astfel ca măcar după lăsarea întunericului să fie funcţionale. Proiectul de monitorizare video a oraşului este foarte util şi trebuie să prindă viaţă cât mai curând pentru descurajarea infractorilor”, a spus Mihai Angelescu.

Astăzi, 1 octombrie, şeful Poliţiei Locale se află la Bucureşti pentru a semna potocolul de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Bucureşti, în vederea acordului privind posibilitatea accesării bazelor de date centrale pentru identificarea persoanelor şi autovehiculelor în timpul cercetării contravenţiilor şi infracţiunilor.

Conducerea Poliţiei Locale Mangalia îi atenţionează pe deţinătorii de terenuri cu privire la existenţa Regulamentului de gospodărire, aprobat într-o recentă şedinţă a Consiliului Local, astfel că aceştia au obligaţia nu doar să le golească de ierburile uscate şi gunoaie, ci şi să planteze gazon. „Dacă cei vizaţi nu au posibilitatea să execute aceste lucrări, pot solicita ajutorul celor de la Spaţii verzi care, ulterior, vor face un deviz de plată. În acelaşi timp, doresc să precizez faptul că de la începutul anului până în prezent, peste 70 de agenţi economici desfăşoară activităţi comerciale fără autorizaţii de funcţionare. Din această cauză, bugetul local pierde, pentru neplata taxelor şi impozitelor, mai mult de 100.000 de euro. Cei în cauză, au depus documentele în vederea eliberării autorizaţiilor, însă nu au mai revenit pentru a le ridica, întrucât erau obligaţi să achite şi taxele. Astfel, funcţionează ilegal, tocmai de aceea am demarat o amplă acţiune de identificare şi tragere la răspundere a acestora”, a mai precizat Mihai Angelescu.

1 thought on “Peste 70 de agenţi economici din Mangalia funcţionează ilegal. Poliţia Locală se află pe urmele lor!

  1. Asa obraznici mai rar intalnesti. Cum sa obligati voi proprietarii de terenuri sa puna gazon ?? Nu va mai ajunge strada ? Nu ati pus peste tot gazon, care in prezent e vai de mama lui ? Vreti sa semanati acum cu firme private, gazon si in curtile oamenilor ? Chiar nu aveti pic de rusine si de bun simt ?
    Nu vedeti cata mizerie si gropi exista pe domeniul public, de care va doare in cu–r ? Pe voi cine va amendeaza ?
    Cat platiti lunar pt intretinerea gazonului ? De ce nu afisati in oras negru pe alb: Bani incasati / Bani Cheltuiti ? / Lucrare / Firma colaboratoare ?? A…”platiti “ din banii prostilor care va platesc taxa verde ? Rusine

Comments are closed.