27 aprilie 2024

Comercianţii din Mangalia s-au pregătit pentru Postul Crăciunului

Postul Crăciunului, al doilea ca importanţă pentru creştin ortodocşi, a început astăzi, 15 noiembrie şi se va încheia pe 24 decembrie. În cele 40 de zile de post, persoanele care aleg să urmeze canoanele bisericeşti vor consuma doar produse vegetale, fără carne şi lactate, având dezlegare la peşte în fiecare zi de sâmbătă şi duminică. Conform tradiției stabilite de-a lungul timpului de Biserica Ortodoxă, Postului Crăciunului nu este unul greu, plin de privaţiuni, ci unul al bucuriei.

Comercianţii de legume şi fructe din pieţele Mangaliei s-au pregătit, deja, cu cele mai proaspete produse pe care le vor oferi locuitorilor care ţin Postul Crăciunului. Mai mult, unii dintre ei sunt gata să le şi recomande gurmanzilor care vor să nu sufere prea mult pe perioada postului reţete pe bază de legume. Cei ce ţin post şi care trec printr-un proces de detoxifere, caută, în aprozarele din oraş, în primul rând produse proaspete: “Cele mai căutate sunt zarzavaturile şi legumele. Nu ne lipsesc nici clienţii care doresc fructe proaspete. Preţurile sunt destul de mari, se găseşte foarte rar marfă românească, însă, în funcţie de puterea de cumpărare a fiecăruia, legumele şi fructele se vând destul de bine”, ne-a declarat Daniela Croitoru, comerciant din Mangalia.

La rândul lor, unităţile de panificaţie vor fi unele dintre cele mai solicitate de către clienţii evalvioşi. Acestea s-au pregătit cu produse speciale de post, iar unele dintre ele chiar au modificat reţetele pentru această perioadă, astfel încât să nu conţină ouă, lapte sau carne.