26 aprilie 2024

Poliţia Locală a întremat bugetul local cu aproape 2 miliarde de lei. De sărbători, numărul agenţilor va fi dublat

Pe parcursul lunii noiembrie, poliţiştii de la Locală au continuat acţiunile de verificare în trafic, unităţi comerciale, dar şi pe terenurile concesionate ori proprietate privată. În urma acestor controale, ce au loc în fiecare lună, s-au aplicat amenzi consistente, ajungând, astfel, la buget sume importante de bani.

În luna noiembrie au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 162.970 de lei şi 71 de avertismente. Defalcat, Corpul de Control a dat 51 de avertismente şi 47 de amenzi în valoare de 137.000 de lei. Dintre acestea, 15 avertismente, respectiv cele 34 de amenzi de 80.500 de lei au fost aplicate agenţilor economici care derulează activităţi comerciale fără să deţină autorizaţie de funcţionare cu toate că ne aflăm la finalul anului. De asemenea, în urma controalelor s-a depistat faptul că deţinătorii de unităţi comerciale nu aveau avize de însoţire a mărfurilor. Compartimentul Protecţia Mediului a dat 36 de avertismente şi 9 amenzi în cuantum de 43.000 de lei pentru terenurile neigienizate, pline de gunoaie şi resturi provenite de la materialele de construcţie. Unul dintre aceste terenuri este cel pe suprafaţa căruia se organizează oborul de duminică, un loc plin cu gunoaie, cioburi, ambalaje şi multe alte deşeuri. Practic, zona destinată comercianţilor locali este, de ceva timp, un focar de infecţie în jurul căruia se vând alimente, conserve, dar şi carne proaspătă în condiţii insalubre.

Disciplina în Construcţii a aplicat 4 sancţiuni în valoare de 8.500 de lei după ce au constatat că multe persoane fizice şi juridice nu au respectat proiectele şi nu şi-au anunţat începutul lucrărilor. „În cazul connstrucţiilor mai vechi de 3 ani, nu se mai dă amendă, ci se face un referat care se înaintează departamentului Juridic care, la rândul lui, se adresează instanţei de judecată. În celelalte cazuri se pot aplica sancţiuni, în plus, oamenii vizaţi sunt obligaţi să sisteze lucrările, să intre în legalitate sau să aducă terenurile la stadiul iniţial. Poliţia Locală a întocmit multe referate pe care le-a trimis la ADPP în cazul construcţiilor ridicate pe domeniul public. În cazul terenurile private fie s-a luat măsura sancţionării, fie s-au întocmit acte înaintate instanţei spre soluţionare”, a explicat şeful Poliţiei Locale, Mihai Angelescu.

Având în vedere că se apropie sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, conducerea Poliţiei Locale a anunţat că va intensifica verificările în oraş pentru a fi asigurat un climat de linişte. Astfel, numărul agenţilor trimişi pe teren va fi dublat. În acelaşi timp, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie pentru a nu fi create ambuteiaje sau  evenimente rutiere.

Nu în ultimul rând, luna trecută, compartimentul Ordine Publică a dat 20 avertismente şi 122 amenzi în valoare de 25.970 de lei. La regimul Circulaţie au fost date 18 avertismente şi 105 amenzi, cu valoare totală de 22.680 de lei. Conectarea la reţeaua MAI şi-a dovedit utilitatea, astfel că au fost identificate din faţa calculatorului 135 de autovehicule şi 183 de persoane.