27 aprilie 2024

240.000 de cadouri vor fi distribuite în România prin „Operațiunea Crăciunul Copilului”

Prin acțiunea “Operațiunea Crăciunul Copilului” (“Operation Child Christmas”), 240.000 de cadouri vor fi distribuite în România în preajma sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, în perioada 14-24 decembrie, va fi pentru prima dată când atât de multe daruri vor ajunge la copiii familiilor defavorizate din toată țara.

Dorel Toma, reprezentantul Centrului Creștin Callatis din Mangalia și coordonatorul acțiunii “Operațiunea Crăciunul Copilului” pe zona de sud-est a României, este de părere că aceasta este cea mai mare acțiune de caritate ce aduce fericire miilor de copii din țara noastră. Acțiunea se desfășoară pe teritoriul României în preajma Crăciunului și are ca scop transmiterea bucuriei sărbătorilor. Cadourile sunt pregătite de donatori din Marea Britanie, Germania, Austria și Finlanda pentru prietenii lor din România. Este vorba despre așezarea darurilor în cutii de pantofi, împachetate frumos, cu rolul de a propovădui fericirea, pacea și prietenia, acolo unde ajung.

“Am început organizarea acțiunii <<Operațiunea Crăciunul Copilului>> din anul 1993 și iată, anul acesta am ajuns la cifra de 240.000 de cadouri surpriză pentru copiii familiilor defavorizate din toată România. Ca reprezentant și coordonator al acțiunii pe zona de sud-est a României, pot spune cu bucurie că 80.000 de cadouri vor ajunge în aproximativ 800 de localități din sud-estul României. Acțiunea noastră se desfășoară în preajma sărbătorilor de iarnă, în special cu ocazia sărbătorii Crăciunului și îi vizează pe copiii familiilor fără posibilități. Este o acțiune la care țin mult, mai ales că rolul ei este de a-i încânta și de a-i bucura în cea mai frumoasă lună a anului, când membrii familiei sunt adunați în jurul bradului. La nivel național, această acțiune este coordonată de trei organizații non-guvernamentale, și anume Centrul Creștin Callatis, Fundația Elpis și Asociația Creștină “Pentru Tine”, în colaborare cu Organizația <<Samaritan’s Purse>>”, a declarat președintele Asociației Callatis, Dorel Toma, coordonatorul acțiunii “Operațiunea Crăciunul Copiilor” pe zona de sud-est a României.

Anul trecut, “Samaritan’s Purse”, prin acțiunea de caritate denumită “Operațiunea Crăciunul Copilului” (“Operation Child Christmas”) a ajuns la 100 de milioane de cadouri distribuite, la nivel global, copiilor din întreaga lume.