26 aprilie 2024

„Frânturi din viaţă”, un nou volum marca Dora Alina Romanescu

Clubul Nautic „Callatis“ din Mangalia a găzduit sâmbătă, 19 decembrie, o nouă lansare de carte a binecunoscutei prozatoare Dora Alina Romanescu. Alături de aceasta s-au aflat, printre alţii, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, colegi scriitori, artişti, dar şi un numeros public compus din fani ai cărţilor Dorei Alina Romanescu.

Volumul, intitulat „Frânturi din viaţă” şi apărut la editura Pax Aura Mundi din Galaţi, este cel de al paisprezecelea ce a văzut lumina tiparului sub semnătura scriitoarei. Potrivit acesteia, cartea cuprinde proză scurtă, inspirată din viaţa cotidiană şi cu personaje inspirate din realitate, pe care Dora Alina Romanescu le-a întâlnit în viaţa de zi cu zi.

Alături de colega sa, s-a aflat scriitorul Adi George Secară şi el membru al USR. Acesta ne-a mărturist că este surprins de calitatea şi autenticitatea prozei scurte a Dora Alinei Romanescu: „Am rămas plăcut suprins de calitatea şi autenticitatea prozei sale scurte, asemănătoare neorealismului italian. Sunt anumite scene în care, efectiv, ţi se face pielea de găină, scene de o duritate cu totul şocantă”, ne-a mărturisit Adi George Secară.

Preşedintele Clubului Artelor Solteris din Mangalia, poeta Emilia Dabu, a declarat celor prezenţi într-un număr foarte mare la lansarea de carte, că volumul pe care ni-l propune de data aceasta Dora Alina Romanescu confirmă, o dată în plus, talentul său scriitoricesc: „Dora Alina Romanescu sau Eli Georgescu, cum o ştim noi, prietenii, este un om care a îndrăznit, prin această carte, să ne facă o declaraţie de dragoste. Povestirile sale scurte, pot face, fiecare, subiectul unui roman. Ceea ce surprinde, de fiecare dată la autoare este că, pe lângă talentul de scriitoare, reuşeşte să metamorfozeze şi viaţa semenilor ei”.

Tot în cadrul întâlnirii a luat cuvântul şi Mariana Bolcheş, reprezentantul Fundaţiei Solidaritatea Culturală pentru România, care a ţinut să o compare pe Dora Alina Romanescu cu Cella Serghi, cea pe care a avut-o profesoară.