26 aprilie 2024

Elevii de la Gala Galaction au învăţat despre pericolele violenţei

IMG_336182 de micuţi de clasele a II-a de la Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ s-au întâlnit, la sfârşitul săptămânii, în foaierul Casei de Cultură din Mangalia, cu reprezentantul Jandarmeriei Constanţa, maior Daniel Anca, în cadrul unui eveniment destinat conştientizării pericolelor violenţei şi modalităţile în care se pot evita conflictele, de orice fel, atât între copii, cât şi între adulţi.

Întâlnirea a fost organizată de prof. înv. primar Georgiana Simionov, din cadrul Şcolii „Gala Galaction“. Aceasta ne-a dezvăluit faptul că elevii au fost extrem de încântaţi de această activitate, participând intens la dezbaterile şi provocările mr. Anca. „Sperăm ca, pe viitor, copiii să fie antrenaţi atât în activităţi de tip conferinţă, studiu de caz, cât şi în reportaje pe marginea unor subiecte similare, astfel încât să devină cetăţeni de bază ai Mangaliei“, ne-a declarat prof. înv. primar Georgiana Simionov.

Elevii, care nu au ştiut dinainte ce li se „pregăteşte“, s-au arătat extrem de încântaţi de întâlnirea cu reprezentantul Jandarmeriei şi au dat răspunsuri neaşteptat de mature, pentru vârsta fragedă pe care o au. „Am dorit ca micuţii de la „Gala Galaction“ să înveţe, să ia contact cu câteva dintre aspectele legate de modul în care pot evita violenţa dintre ei. Am încercat, împreună, să vedem cum această violenţă nu doar că nu duce nicăieri, dar şi că poate genera mari probleme, ce le-ar pune în pericol, în cele din urmă, chiar sănătatea sau viaţa“, a declarat, pentru „Ediţia de Sud“, mr. Daniel Anca.