4 mai 2024

“O şansă pentru viaţă – donează sânge!”, la cea de a III-a ediţie

“O şansă pentru viaţă – donează sânge!” este titulatura sub care s-a desfăşurat, la Spitalul Municipal Mangalia, cea de a treia acţiune de donare, organizată de un grup de voluntari din localitate. Ca şi la ediţiile trecute, peste 100 de donatori au dat curs chemării voluntarilor din Mangalia, fiind coordonaţi de Victor Pavel şi Mihaela Popa.

Potrivit şefului Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, dr. Alina Dobrotă, acţiunile de acest gen sunt demne de laudă, mai ales că sunt organizate de simpli cetăţeni ai oraşului: “La fiecare dintre acţiunile anterioare am avut peste 100 de persoane care au donat sânge. Chiar noi am limitat numărul donatorilor, pentru ca activitatea să se desfăşoare în parametrii de timp rezonabili”.

Unul dintre coordonatorii acţiunilor de donare de sânge de la Mangalia, Victor Pavel, ne-a declarat că a declanşat aceste campanii ţinând cont de lipsa acută de sânge din spitalele româneşti. Acesta mai spune că va face tot posibilul să organizeze, în scurt timp, alte sesiuni de donare, mai ales că numărul celor ce vor să îşi ofere sângele spre binele semenilor aflaţi în nevoie este în creştere, de la o ediţie la alta.