22 iunie 2024

(VIDEO/FOTO) Pe o ploaie torențială, protestul „Suntem cu doi mai puțini” a pornit din Vama Veche și s-a terminat la locul accidentului din 2 Mai

2 Mai

Familia lui Sebastian Olariu, tânărul omorât la 2 Mai de șoferul drogat Vlad Pascu, a fost în fruntea protestului de azi, organizat între 2 Mai și Vama Veche.

„Suntem cu doi mai puțini” s-a intitulat protestul, la care au participat câteva zeci de tineri.

Protestatarii cer justiției să facă dreptate.

„Îți vom face dreptate!”, „Cel mai iubit dintre pământeni este acum un înger”, au scris pe pancarte manifestanții din Vama. „O să mergem până-n pânzele albe ca să-i facem dreptate”, a declarat mama lui Sebi.

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, a spus că: „Am vrut astăzi, că începe sezonul estival și-am zis că se vor strânge foarte mulți tineri și sper să ne strângem cât mai mulți, dar văd că nu ne lasă ploaia. Dar pentru copilul meu fac orice. Suntem foarte supărați pentru tot ce se întâmplă în justiția noastră”.

Vlad Pascu, șoferul care sub influența drogurilor a ucis doi studenți la 2 Mai și a rănit alți trei, a fost trimis în judecată în luna octombrie, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. La termenul din 14 martie a fost admisă judecarea lui în procedură simplificată, prin care pedeapsa este redusă cu o treime.