26 aprilie 2024

„Inimioare, inimioare ….”, la Liceul Teoretic „Callatis”

În perioada noiembrie 2015- mai 2016,  24 de elevi din clasa a II a A de la  Liceul Teoretic „Callatis”  au participat la proiectul regional „Inimioare, inimioare ….” Proiectul de consiliere educaţională este implementat de Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Constanţa, în parteneriat cu 51 de unităţi școlare din 6 judeţe din tară.

Scopul proiectului a constat în dezvoltarea competenţelor emoţionale ale elevilor prin abilitarea lor de a se adapta atât la propriile emoţii cât şi la emoţiile celorlalţi, pentru îmbunătăţirea climatului educativ în unitatea şcolară.

În Liceul Teoretic Callatis, proiectul a fost coordonat de profesor psiholog Carmen Faliboga în echipă cu profesorul pentru învăţământ primar Georgeta Lungu.

În luna iunie 2016, la sediul CJRAE Constanţa, beneficiarii proiectului vor participa cu 4 lucrări la expoziţia judeţeană „Inimioare, Inimioare…”, parte integrantă din concursul cu acelaşi titlu.

”Prin activităţile derulate, copiii au învăţat să conştientizeze trăile emoţionale proprii, să înţeleagă cauzele şi consecinţele emoţiilor, să utilizeze strategii de reglare emoţională adecvate vârstei”, ne-a declarat prsiholog Carmen Faliboga, coordonatorul proiectului.