,,Fantezie, joc şi creţie” la Liceul Teoretic „Callatis”

În perioada mai- iunie 2016, 24 de elevi din clasa a IV a B de la  Liceul Teoretic „Callatis”  au participat la proiectul judeţean „Fantezie, joc, creaţie”. Proiectul de consiliere educaţională este implementat de Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Constanţa în parteneriat cu unităţi şcolare din judeţ.

Scopul proiectului a constat în dezvoltarea  creativităţii, a  capacităţii şcolarilor mici de a crea proiecte noi, de a avea o gândire creativă în soluţionarea problemelor.

În Liceul Teoretic Callatis, proiectul a fost coordonat de profesor psiholog Carmen Faliboga în echipă cu profesorul pentru învăţământ primar Dorina Vlăduţ . „Metoda jocului, indiferent de activitatea desfăşurată, îşi probează de fiecare dată calităţile surprinzând şi bucurându-i pe cei implicaţi prin: interactivitate, adaptabilitate, noutate, creativitate, dinamism. Este o metoda probată, recunoscută, trăită, experientată. Vârsta şcolară mică este cea care poate valorifica cel mai bine potenţialul creativ al fiecărui copil”, ne-a declarat Carmen Faliboga, coordonator proiect