26 aprilie 2024

Mergeţi la teatru: a început „Mangalia Art“!

 

Timp de trei zile, în perioada 16-18 septembrie, Casa de Cultură din Mangalia găzduieşte cea de a VII-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Mangalia Art“. Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Teatrul „Thalimar“, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Mangalia. Concursul se va desfăşura atât la categoria „individual – monolog“, fete şi băieţi, cât şi la categoria „trupe“.

În cele trei zile de spectacol vor evolua pe scenă şapte trupe din: Constanţa, Balş, Panciu, Piteşti, Giurgiu, Bucureşti, dar şi din Republica Moldova. Juriul evenimentului teatral este alcătuit din actriţa Adriana Trandafir, actorul Ioan Batinaş şi directorul Complexului Cultural „Callatis“, dr. Tatiana Odobescu.

Programul de concurs este completat şi cu ateliere susţinute de actriţa Amelia Stuparu, iar organizatorii îi invită pe toţi iubitorii teatrului să vină la Casa de Cultură din Mangalia pentru a fi alături de tinerii artişti: „La startul acestei ediţii am avut înscrise douăsprezece trupe, din care am selectat şapte spectacole. Îi invităm, pe această cale, pe toţi locuitorii Mangaliei să vină la spectacol, să participe, alături de aceşti copii minunaţi, la un act de cultură adevărat“, ne-a declarat Aura Mircea, organizatorul festivalului.

Preşedintele juriului, actriţa Adriana Trandafir, care şi-a anunţat, cu acest prilej, şi pensionarea, i-a felicitat pe viitorii actori pentru sufletul pe care îl pun în ceea ce fac, mulţumind, totodată, publicului, pentru prezenţa la spectacole: „Voi, spectatorii, sunteţi cei care ne faceţi să mergem înainte“, a spus Adriana Trandafir.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică seara, când vor fi anunţaţi câştigătorii celor două categorii din concurs.