26 aprilie 2024

Atentat la sănătatea mangalioţilor! Drumul către oborul duminical, o bombă biologică cu ceas!

1Cu toate promisiunile bombastice din ultimii ani, „oborul“ Mangaliei a rămas acelaşi infect târg duminical, unde, sub privirile de o îngăduinţă aproape inconştientă a tuturor autorităţilor locale, de ordine publică, sanitare sau administrative se desfăşoară o activitate ilegală, un atentat la sănătatea publică, fără să mai vorbim despre un rai al evaziunii fiscale.

Dar despre acest subiect au curs râuri de cerneală şi zeci de minute de materiale video: în zadar! „Oborul“ continuă să se desfăşoare într-un perimetru insalubru, unde carnea, ţigările, verdeaţa, ciorapii turceşti şi halvaua bulgărească, cerealele şi brânzeturile, gănile vii şi micii la grătar, toate asezonate cu afumătură, manele şi beţivi matinali, sunt vândute alandala, la grămadă. Nu, subiectul nostru este, acum, chiar drumul către acest iarmaroc jalnic al urbei europene de la malul mării. Drum plin de gunoaie, despre care„Ediţia de Sud“ a relatat în repetate rânduri, supărând mai marii urbei, care aruncă pisica în ograda privată a deţinătorului terenului pe care trece drumul către „obor“.

Aşa „obor“, aşa cale de acces… Munţii de mizerie, prin care trec, laolaltă, pietoni şi maşini, se înalţă, de la o săptămână la alta, de la o lună la alta, tot mai înalţi, mai falnici, mai plin de zoaie, şobolani şi câini morţi, cioburi, moloz, sticle şi PET-uri, chiloţi şi pături, balegă de cal şi alte resturi informe. Pe teren privat fiind, primăria spune că nu poate interveni decât cu amenzi. Aşa o fi, dar amenzile acestea ar fi trebuit, până acum, să îi lase proprietari fără o leţcaie, silindu-i să achite sancţiunile, prin instanţă (avem avocaţi buni, năimiţi de primărie cu sute de mii, chiar milioane de euro), chiar cu terenul cu pricina! Iată cum arată, în însorita zi de 11 decembrie 2016, calea către târgul frecventat de sute de concidadini:

16

15

14

13

12

11

10

9

7

6

8

5

4

3

2