26 aprilie 2024

Lucian Nichita a trecut cu brio de concursul organizat pentru funcția de manager al Direcției de Cultură și Sport Mangalia

 

Marți, 11 aprilie, s-a desfășurat la sediul Primăriei Mangalia concursul pentru ocuparea postului de manager al Direcției de Cultură și Sport, înființată, recent, la solicitarea edilului Cristian Radu. Așa cum v-am prezentat zilele trecute, candidat unic, și, previzibil, câștigător a fost declarat consilierul local PNL, Lucian Nichita, care, până de curând, și-a desfășurat activitatea la Șantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries.

În urma probei scrise, Lucian Nichita a obținut 87 de puncte.

În subordinea acestei Direcții se află Biblioteca Municipală, Biblioteca Franceză, Casa de Cultură și Muzeul de Arheologie, dar, se pare, că vor fi preluate și evenimentele artistice.

Dacă persoana câștigătoare se cunoaște, existența avizului eliberat de Ministerul Culturii pentru organizarea acestui concurs este o necunoscută. La fel de misterios este și proiectul de management pe care candidatul a fost obligat să-l redacteze, document în care se regăsesc obiectivele propuse pentru buna funcționare a instituției, plecând de la necesitățile și posibilitățile financiare ale acesteia. De ce este misterios? Deoarece, știm cu toții faptul că din 2012 unele informații de interes public nu sunt furnizate de compartimentul Mass-Media, patronat, culmea, de către protagonistul primului concurs organizat tot pentru ocuparea funcției de manager al Direcției de Cultură și Sport, nimeni altul decât Dorinel Colgiu. Pentru că acesta din urmă a refuzat să se prezinte la post, administrația Radu a reluat concursul și astfel de Cultura și Sportul din Mangalia se va ocupa un tânăr fără experiență în domeniu, dar care va avea de înfruntat o întreagă serie de probleme a instituțiilor din subordine. Cea mai delicată, stadiul avansat de degradare în care a ajuns Casa de Cultură Mangalia, unde plouă pe scenă, mobilierul este foarte vechi și deteriorat, iar fațada este fisurată. Nici coordonarea Muzeului de Arheologie nu este o joacă, instituția având la activ sute de săpături în urma cărora au fost scoase la lumină, conservate și puse în valoare vestigii importante, râvnite de instituții similare mai mari.

Să sperăm că această nouă misiune nu va fi una imposibilă pentru proaspătul manager, care vocal, cum îl știm, ar putea să aducă Sportul și Cultura din Mangalia la nivelul superior pe care îl merită.