26 aprilie 2024

Edilul Radu nu se lasă: Cere încă o dată desfiinţarea serviciilor publice, asistenţă juridică şi consultanţă care secătuiesc bugetul local!

Astăzi, la ora 16.00, va avea loc o şedinţă de îndată convocată de către edilul Cristian Radu. Pe Ordinea de zi se află două proiecte. Primul vizează desfiinţarea Serviciului Public de Asistenţă Socială şi a Serviciului Public Administrarea Domeniului Public şi Privat Mangalia. Cele două iniţiative reprezintă dorinţe vechi ale primarului, care au mai fost dezbătute şi chiar votate într-o şedinţă anterioară de Consiliu. Proiectele nu au fost votate, însă cu 13 voturi (2/3), aşa cum ar fi fost normal, ci doar cu 10 voturi, astfel, că, cel mai probabil, Prefectura Constaţa le-a trimis înapoi.

Al doilea proiect are în vedere modificarea HCL nr. 259 din 26.09.2014 privind aprobarea achiziţionării serviciilor juridice, de consultanţă tehnică, de expertiză şi de consultanţă economică pentru dosarele aflate în curs de soluţionare pe rolul instanţelor de judecată. Motivarea edilului este aceea că dosarele respective sunt atât de complexe, încât apărările nu pot fi făcute de către juriştii angajaţi în aparatul de specialitate, respectiv din cadrul serviciilor şi direcţiilor subordonate Consiliului Local Mangalia. Tot în proiectul de hotărâre se mai precizează faptul că această complexitate a dosarelor, cât şi oportunitatea achiziţionării acelor servicii vor fi stabilite de o comisie numită prin dispoziţia primarului, care va avea obligaţia evaluării ofertelor şi atribuirii contractelor conform procedurii interne privind achiziţionarea de servicii juridice.

Despre acest ultim proiect s-a vorbit foarte mult în ultimii ani, consilierii din opoziţie declarând că pentru plata onorariilor avocaţilor, care au şi pierdut multe procese, s-au achitat din bugetul local sume astronomice care au uluit până şi Curtea de Conturi.

1 thought on “Edilul Radu nu se lasă: Cere încă o dată desfiinţarea serviciilor publice, asistenţă juridică şi consultanţă care secătuiesc bugetul local!

  1. Ambele servicii sunt nule si inutile .La asistenta sociala nu se face nimic vara pe plaje sunt zeci de cersetori (care deranjeaza turistii cerandu le bani )din tara care spun ca au acordul primariei iar la administrarea domeniului public nu se face nimic vedem des inundatii pe strazi tevi sparte .lipsa iluminat public plin de comunitari mizerie cersetori pe strazi deci nu se ocupa nimeni asa ca: inutil

Comments are closed.