26 aprilie 2024

Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, sărbătorite, cu fast, de Primăria Pecineaga

nicu stanAstăzi, la orele 12.00, autorităţile publice locale ale comunei Pecineaga au marcat Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor printr-o serie de manifestări cu caracter religios, cultural şi artistic. După oficierea unei slujbe religioase, a avut loc ceremonia de depunere a coroanelor de flori în semn de preţuire faţă de eroii care şi-au dat viaţa pe câmpul de luptă.

Din partea autorităţilor publice locale au fost depuse trei coroane, respectiv din partea Primăriei, a Consiliului Local şi Şcolii Gimnaziale Pecineaga. Primarul comunei,

Niculae Stan ne-a declarat că localitatea mai are în viaţă doar doi veterani de război. Este vorba despre Vasile Dobrin şi Costache Donişanu, în vârstă de 91, respectiv 93 de ani. „De asemenea, comuna noastră mai are printre noi opt soţii ale veteranilor de război. Este vorba despre Maria David, Alexandrina Iordache, Cristina Motoc, Eugenia Zârna, Tasia Fordea, Florica Prodan, Elena Pintilie, Bidae Mustafa. Celor 10 concetăţeni pe care îi respectăm profund, le vom oferi în dar pachete cu alimente. Mai exact, aceştia vor primi câte un cozonac, 2 kg de orez, 2 kg de făină, 2 litri de ulei”, a declarat edilul comunei Pecineaga, Niculae Stan.

Tot în cadrul manifestării, copiii din comună au susţinut un program artistic ce a cuprins cântece, dansuri şi poezii.