25 aprilie 2024

După o viaţă de învăţat, medicii din Mangalia sunt, acum, conduşi de „fata de la buletine”!

Alina DanNumirea în funcţia de manager al Spitalului Municipal Mangalia a Alinei Niţu, fosta şefă a Serviciului Turism din cadrul Primăriei, a provocat o unde de şoc şi gust amar cadrelor medicale. Cei mai neplăcut surprinşi sunt medicii care, pentru prima dată, sunt conduşi de o persoană complet străină de domeniul în care activează. Şi pe bună dreptate, având în vedere faptul că de-a lungul timpului, Spitalul Municipal Mangalia i-a avut la conducere pe medicii Paul Botaş, Alexandru Niţulescu, Ion Niculescu, Liviu Mocanu si Dan Lefter.

Dar cine este Alina Niţoi? Noul manager al spitalului provine din administraţia publică locală, unde şi-a făcut debutul în august 2006, când a fost angajat în funcţia de referent în cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor. Poate, datorită acestei funcţii, prin spital, angajaţii asociază noul şef cu „fata de la buletine”.

Din luna septembrie a anului 2008, s-a transferat la Direcţia Corp Control în calitate de consilier juridic. Aici, se ocupa de urmărirea şi verificarea în teren a legalităţii lucrărilor de construire, verificarea comercianţilor şi constatarea, respectiv propunerea de măsuri administrative. Doi ani mai târziu, mai exact, în 2010, Alina Niţoi s-a transferat din nou, de această dată la Compartimentul Resurse Umane, din cadrul Primăriei Mangalia. Ulterior, a bifat un nou transfer la Direcţia de Turism, unde a avut funcţia de Şef al Serviciului Turism.

Alina Niţoi este licenţiată a Universităţii „Spiru Haret”, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică din Constanţa, având şi diplomă de Masterat pe care l-a urmat la Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative Braşov.

Înainte de a intra în administraţie publică, a mai lucrat în Turism, unde a fost recepţioner şi moderator evenimente de divertisment.

La capitolul Competenţe şi abilităţi sociale, şi-a punctat în CV: comunicativă cu putere mare de concentrare şi atenţie, bună organizare şi rapiditate în îndeplinirea sarcinilor, eficienţă şi mult tact, deprinse în lucrul direct cu publicul, adaptabilitate, deschidere la nou, loialitate şi devotament, flexibilitate, disponibilitate de lucru în echipă, capacitate de analiză, de sinteză şi de auto-documentare rapidă.

Cu atât de multe calităţi, să sperăm că Spitalul Municipal Mangalia a ajuns pe mâini bune, cu toate că mare parte din personalul medical este sceptic în această privinţă. Gurile rele spun că, de fapt, spitalul va fi condus de către edilul care a cadorisit-o cu această funcţie importantă, dar care trebuie tratată la modul cel mai serios, întrucât este vorba despre sănătatea locuitorilor municipiului şi zonelor limitrofe, nu de o activitate în domeniul divertismentului.  În plus, dacă şi spitalul va fi condus în acelaşi mod precum municipiul, va muri până şi speranţa!

1 thought on “După o viaţă de învăţat, medicii din Mangalia sunt, acum, conduşi de „fata de la buletine”!

Comments are closed.