26 aprilie 2024

Un tânăr de 30 de ani este căutat de scafandri, la această oră, în dreptul Plajei Mangalia!

ed1Vântul deosebit de puternic de la malul mării i-a determinat pe salvamari să interzică, astăzi, scăldatul. Din păcate, imprudenţa a continuat să facă victime, în ciuda tuturor avertismentelor şi a steagului roşu arborat în foişoare şi pe plajă. În cursul zilei de astăzi, o femeie ce a intrat cu copilul în valurile de peste 3 metri, a fost trasă de curenţi şi târâtă în larg. Salvamarii au reuşit să o salveze atât pe ea, cât şi pe micuţ, fiind ajutaţi de un tânăr din Argeş, Adrian C., în vârstă de 30 de ani, care a sărit în apă pentru a veni în sprijinul femeii.

Unul dintre salvamari ne-a declarat că bărbatul mai avea extrem de puţin până la mal, când a fost luat de „al cincilea val“, aşa cum este vorba printre salvatorii de vieţi: „Valurile nu sunt foarte mari, dar vântul puternic şi curenţii te trag imediat la fund. Băiatul a ajutat la scoaterea femeii şi a copilului din apă, dar a fost prins curenţi, iar un salvamar cu caiacul a venit după el. A reuşit chiar să îi întindă pluta, iar băiatul a prins-o. Atunci a venit un val extrem de puternic, a rupt pluta şi l-a tras la fund. Îl căutăm de câteva zeci de minute, cu scafandri şi salvamarii. Din păcate, cum puteţi vedea, oamenii nu vor să asculte avertismentele noastre“.ed2

Salvamarii se confruntă, zilnic, cu persoane care cred că lor nu li se poate întâmpla nimic şi care chiar ameninţă atunci când sunt rugaţi să iasă din apă: „Şi ieri am avut un caz, un domn care nu a vrut să iasă la avertismentul salvamarului. Am intervenit şi eu, dar o ţinea pe a lui, că el e o persoană influentă şi că o să vedem noi…“, ne-au mai spus salvamarii din Mangalia.

Şi la această oră mii de oameni aflaţi la malul mării asistă la acţiunea de recuperare a tânărului din valuri. Printre ei, în continuare, se află turişti care nu ţin cont de steagul roşu şi încearcă să „fenteze“ vigilenţa salvamarilor.

ed