20 aprilie 2024

După ani întregi în care a domnit frigul, Casa de Cultură Mangalia a fost racordată la sistemul centralizat de termoficare

O perioadă îndelungată, instituţii publice emblematice ale municipiului, printre care Policlinica şi Casa de Cultură Mangalia au fost condamnate să funcţioneze la temperaturi extrem de scăzute.  Astfel, ani buni, pe holurile îngheţatele ale Policlinicii erau nevoiţi să aştepte copii, vârstnici şi, aşa suferinzi care urmau să fie consultaţi ori să primească tratamente de la medicii de familie. Cum numai interioarele cabinetelor erau încălzite, timpul de aşteptare era îngreunat din cauza frigului cumplit. Recent, Policlinica Mangalia a fost racordată la căldură, astfel că, în prezent, şi holurile oferă condiţii mult mai primitoare, excepţie făcând aspectul general învechit al unităţii sanitare.

Potrivit directorului Goldterm, Dan Georgescu, care însă de luni va ocupa funcţia de city manager în cadrul Primăriei Mangalia, ne-a declarat, astăzi, că zilele trecute au mai fost racordate la reţeaua centralizată Casa de Cultură şi Biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil situată pe strada Rozelor. În ceea ce priveşte Casa de Cultură, din cauza temperaturilor foarte joase din sala de spectacole, copiii aveau mult de suferit, astfel că nu de puţine ori vizionau manifestările artistice îmbrăcaţi, întrucât instalaţia de aer condiţionat nu făcea faţă.