26 aprilie 2024

Beneficiarii pachetelor lunare pot depune, oricând, cereri pentru reînnoirea dosarelor

Având în vedere Hotărârea Consiliului Local nr.126 din 26.09.2017, privind aprobarea Programului de sprijinire a unor categorii de persoane ce se află în situaţii de dificultate sau vulnerabilitate economică şi socială”, începând cu luna decembrie a anului 2017 a început procedura de reînnoire a dosarelor. Cei care nu au depus încă documentele, le pot depune, oricând, la sediul Direcţiei Asistenţă Socială din strada Delfinului nr. 1, în intervalul orar: luni-miercuri, între orele 09:00 – 16:00, joi, între orele 09:00 – 18:00 și vineri, între orele 09:00 – 14.00.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele criterii de acordare:

  1. – să fie pensionari cu pensie până la 850 lei / persoană şi în cazul familiilor veniturile cumulate să nu depăşească suma de 2000 lei / familie;
  2. – să fie persoane cu vârsta de 60 de ani fară niciun venit;
  3. – să fie persoane încadrate în grad de handicap: grav, accentuat, mediu şi uşor;
  4. -să fie veterani de război şi văduve ale acestora;

Pentru întocmirea dosarului sunt necesare următoarele acte:

-CERERE ŞI DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE;

-DOCUMENTE JUSTIFICATIVE PENTRU TOŢI MEMBRII FAMILIEI:

  1. copie la actele de identitate ale tuturor membrilor familiei, cupon de pensie, după caz,
  2. cupon indemnizaţie de şomaj, certificat de handicap, alocaţii de stat, după caz, adeverinţe de salarizare, după caz, adeverinţe de la A.N.A.F. pentru toţi membrii familiei – anul 2018, certificat de atestare fiscală eliberat de Serviciul de Taxe şi Impozite Locale din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia, care să ateste că nu au datorii pentru toţi membrii familiei, certificat de deces, după caz, hotărâre de divorţ, după caz.