19 aprilie 2024

„Ediția de Sud”: Olandezii de la Damen promit restabilirea situației financiare a șantierului și diversificarea comenzilor de nave!

Pe pagina oficială a Damen Shipyard Group a fost postat, astăzi, un comunicat de presă, prin care partea olandeză confirmă că a încheiat negocierile cu Guvernul României pe 21 martie. „Suntem extrem de mulțumiți de discuțiile pozitive și constructive pe care le-am purtat cu Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, și cu echipa acestuia. Suntem încrezători într-un rezultat pozitiv și în ceea ce privește votul din cadrul Adunării Generale a Acționarilor, ce va avea loc în cadrul unei întâlniri extraordinare, pe 30 martie, când partea română va renunța la dreptul de preempțiune. Această întâlnire este ultimul pas dintr-un proces în urma căruia va demara un parteneriat pe termen lung pe care îl vom avea cu Guvernul României”, a declarat René H. Berkvens, CEO Damen Shipyard Group.

În cadrul aceluiași comunicat, se mai arată că, pe 10 noiembrie 2017, Damen a semnat cu partea coreeană, ce deținea 51% din acțiunile Daewoo Mangalia Heavy Industries, un acord de achiziționare a pachetului majoritar. „Împreună cu Guvernului României, Damen va restabili situația financiară a șantierului de la Mangalia, va reface numărul angajaților pe care unitatea l-a avut și va îmbogăți activitatea cu comenzi mult mai diversificate. Între timp, Damen va facilita o tranziție ușoară și va păstra forța de muncă deja angajată”, a mai spus René H. Berkvens.

Compania deține Șantierul Naval de la Galați din 1999.