18 aprilie 2024

“Împreună facem Constanţa Verde”! Tinerii social-democraţi din Constanţa vor planta copaci în mai multe zone ale municipiului

„Haideți să salvăm natura prin gesturi mici! #Împreună facem Constanța Verde”. Este îndemnul tinerilor social-democraţi din Organizaţia Municipală, care au lansat în mediul online o campanie de conştientizare ce vine să tragă un semnal de alarmă şi să responsabilizeze comunitatea cu privire la protejarea şi conservarea mediului înconjurător.

Prin mesaje săptămânale şi informaţii utile precum “Ştiaţi că…”, însoţite de stickere reprezentative, TSD Municipiul Constanţa îşi propune să schimbe comportamentul pe care semenii noştri îl manifestă faţă de natură, un comportament de multe ori distructiv, care poate afecta generaţiile viitoare, dacă nu luăm măsuri. Tinerii îşi propun să încurajeze reciclarea, folosirea plaselor din material textile atunci când mergem la cumpărături şi evitarea obiectelor de unică folosință realizate din plastic.

Tinerii social democraţi de la malul mării fac primul pas pentru “Constanţa Verde” şi vor desfăşura acţiuni în care vor planta copaci în diverse zone, pentru a transforma oraşul în plămânul verde de care avem nevoie.

Pentru anul 2018, Organizaţia Municipală TSD Constanța a introdus în platforma program o serie de campanii de informare şi conştientizare cu privire la siguranța în trafic, violența pe internet (cyberbullying) ori protecția mediului.

Campania de conştientizare “Constanţa Verde”, iniţiată în mediul online, se va derula până la finalul anului 2018.