26 aprilie 2024

Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Mangalia printre școlile participante la Concursul Național de Educație Ecologică și Colectare Selectivă „Școala Zero Waste”

Pentru elevi, școala în care învață, reprezintă o a doua casă. Ei trebuie implicați, încă de la vârste fragede în proiecte ce susțin și promovează activitățile ce se desfășoară în școala lor, proiecte ce au ca scop promovarea principiilor educației pentru mediu și pentru sănătatea mediului.

Dacă dorim să ne îndreptăm către o lume curată și sănătoasă,  O Lume cu Zero Deșeuri, componenta educațională este o soluție evidentă, organizarea de activități extracurriculare și workshopuri de educație ecologică pentru elevi devenind o necesitate.

Printre multele unități de învățământ din țară și Școala Gimnazială „Sf. Andrei” Mangalia, participă la Concursul Național de Educație Ecologică și Colectare Selectivă „Școala Zero Waste”.

În cadrul acestui concurs, sub îndrumarea coordonatorilor prof. înv primar Voicu Adina și prof. dr. Burnete Eleonora și cu implicarea domnișoarei secretară Ionescu Nicoleta și a  tuturor cadrelor didactice din unitate, elevii desfășoară activități pe teme ecologice, promovarea dorinței și capacității de a aborda un stil de viață compatibil cu utilizarea adecvată și responsabilă a resurselor.

În acest context, elevii clasei I B, coordonati de prof. înv primar Voicu Adina au desfășurat activitatea „ Crește-ți singur mâncarea – plantează, îngrijește, mănâncă”. Elevii au plantat arpagic în pământul pus în cofrage de ouă, au îngrijit plantele și astfel au ajuns să mănânce ceapa verde.

Elevii clasei a III-a B, coordonați de către prof. înv primar Trandafir Mihaela –Isabela au realizat mascota concursului, folosindu-se de materiale reciclabile.

Pe lângă activitățile desfășurate, o altă componentă a concursului este și colectarea selectivă a deșeurilor. Astfel, în școală s-a implementat un sistem de colectare selectivă, utilizat cu succes de către toți factorii implicați în educație.