26 aprilie 2024

S-a mai făcut un pas important în deblocarea crizei Șantierului Naval! A fost aprobat contractul de asociere cu Damen!

 

Astăzi, după-amiază, în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor, s-a aprobat contractul de asociere cu olandezii de la Damen. De asemenea, au fost parafați termenii acestui contract, ce reprezintă un nou început pentru cel mai mare șantier din România, cu cele mai mari docuri din sud-estul Europei.
Aceasta este a doua veste bună, după ce ieri, în ședința de Guvern s-a aprobat acordul de negociere cu olandezii, acord ce s-a bazat pe zeci de întâlniri și discuții dintre Damen, Ministerul Economiei și SN 2 Mai. Negocierile purtate au durat mai bine de 6 luni și, deși, au existat pe parcurs sincope, acestea au fost rezolvate, astfel că parteneriatul româno-olandez este, în sfârșit, bătut în cuie.
Urmează, zilele următoare, cesionarea de către Damen a 2 procente statului român, astfel ca acesta să devină acționar majoritar. Prin urmare, statul român va avea 51% acțiuni, iar Damen, 49%. Chiar și așa, managementul operațional va fi deținut de către Damen, care a avut de înfruntat în acest interval de timp multe emoții și dezamăgiri, mai exact, din noiembrie 2017, până în prezent, dar totul este bine când se termină cu bine.