20 aprilie 2024

Bucuroși că tranzacția cu Damen s-a finalizat în sfârșit, sindicaliștii din șantier suspendă mitingul din București și se pregătesc să negocieze mărirea salariilor cu noul investitor

Comunicat de presă

Consiliul Director al SLN a hotarât suspendarea acțiunii de protest din 28 iunie a.c. de la București având în vedere că:
– s-au finalizat negocierile pentru contractul de asociere dintre SN 2 Mai SA și Grupul Damen conform comunicatului de presă publicat joi 21.06.2018 pe site-ul Ministerului Economiei;
– s-au aprobat termenii și condițiile de asociere cu Grupul Damen în ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Societății Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia din data de 22.06.2018.

În perioada următoare, va avea loc, simultan, tranzacția pachetului majoritar de acțiuni și cesionarea celor 2 procente, astfel încât structura de acționariat a societății mixte să devină:
– 51% SN 2 Mai SA
– 49% Damen

După efectuarea tranzacției, preconizăm că vom primi o ofertă concretă de creștere salarială din partea noului angajator și vom ajunge la un acord privind finalizarea negocierilor colective ale articolelor rămase în divergență. (Cele cinci puncte asupra cărora conducerea sindicatului doreşte să negocieze vizează promovarea salariaţilor, durata pauzei de masă, salarizarea şi alte drepturi salariale, organizarea timpului de lucru, valoarea biletelor de odihnă, n.red.).
Periodic, vom emite comunicate despre stadiul negocierilor CCM la nivel de unitate pentru informarea tuturor salariaților.
Vă asigurăm că înainte de finalizarea negocierilor, vom convoca Adunarea Generală a Liderilor de Sindicat pentru a se lua o decizie în acest sens.
CONSILIUL DIRECTOR AL SLN