20 aprilie 2024

Spitalul Județean Constanța, dotat cu ecograf de ultimă generație. Aparatul va fi folosit pentru pacienții aflați în stare critică

Pacienții aflați în stare critică în Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă sunt de acum înainte investigați din punct de vedere imagistic, în incinta secției, fără a mai fi deplasați în alte cabinete. Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost dotat săptămâna aceasta cu un ecograf de ultimă generație, achiziționat în cadrul unui program derulat de Ministerul Sănătății și Banca Mondială. Acesta va fi utilizat, exclusiv, în secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă. Aparatul dispune de 3 sonde, pentru cord, abdomen și vase, fiind extrem de eficient pentru cateterizarea vaselor în vederea susținerii funcțiilor vitale ale pacienților. De acum înainte, medicii care au competență în ecografie, vor efectua investigațiile imagistice la patul bolnavului.
Luna trecută, grație aceluiași program derulat de către Ministerul Sănătății și Banca Mondială, Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă a fost dotată cu injectomate, infuzomate și stații pentru seringi iar în luna martie, cu paturi speciale concepute expres pentru pacienții aflați în stare critică.