25 aprilie 2024

Cursuri gratuite de antreprenoriat, la Clubul Nautic din Mangalia

Universitatea din București și Camera Consultanților Fiscali, cu sprijinul Primăriei Mangalia, organizează, la Mangalia, în perioada 27 iulie – 19 august, cursuri gratuite de competențe antreprenoriale, în cadrul proiectului ”Dream”- Dezvoltare Regională prin Expertiză Antreprenorială Multisectorială”. Proiectul cu finanțare europeană vizează creșterea gradului de ocupare în domeniile non-agricole din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea). În Mangalia, trainingul și consultanța pentru inițierea unei afaceri se vor desfășura timp de patru săptămâni, în fiecare weekend, de vineri, orele 16:00, până duminică, începând cu ora 10:00. Modulele de curs se adresează persoanelor active și non-active pe piața muncii, cu vârste cuprinse între 18 – 64 de ani, din județul Constanța și nu numai, exceptând tinerii NEETs (fără ocupație), cu vârste cuprinse între 16 – 24 de ani. Cursurile vor fi susținute de specialiști în domeniu, în sala de la etajul I, din incinta Clubului Nautic Callatis, situat pe strada Portului, Nr. 82C, după următorul program:

  • 27 – 29 iulie – Managementul afacerii;

  • 3 – 5 august – Marketing;

  • 10 – 12 august – Management financiar contabil;

  • 17 – 19 august – Dezvoltarea planului de afaceri.

La finalul cursurilor va fi eliberată de Universitatea București, o diplomă acreditată de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). Dacă ideea de afaceri prezentată de cursanți se află printre primele 47 selectate, aceștia pot beneficia de o finanțare nerambursabilă de 160.000 de lei pentru dezvoltarea unei afaceri non-agricole în mediul urban. Cei interesați pot obține mai multe detalii, accesând website-ul proiectului ”Dream”: https://ub-startup-academy.ro/dream/. Persoana de contact, responsabilă cu organizarea cursurilor este Ruxandra Fabian, care poate fi apelată la nr. de telefon: 0733.303.045.

Proiectul “DREAM – Dezvoltare Regională prin Expertiză Antreprenorială Multisectorială” – POCU/82/3/7/106194 are o valoare totală de 11.582.211,90 lei și este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020 “România Start Up Plus!”, Axa prioritară nr. 3, Locuri de muncă pentru toți, Operațiunea: Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.