29 martie 2024

Ceartă interminabilă, pe tema garajelor, în ședința de consiliu!

Consilierii locali, reuniți în ședință extraordinară, au aprobat, astăzi, mai multe documentații tehnico-economice privind reabilitarea unor imobile, aflate în paragină. Printre acestea se numără Baza „Pescăruș”, unde primăria spune că va face reparații majore ale terenurilor sportive, dar va înființa și două bazine de înot și Școala nr. 5 „Gala Galaction”, care va intra într-un proces de modernizare, ce va presupune și construirea unui nou corp de clădire. Totodată, administrația locală mai spune că va construi un bloc de locuințe sociale, pe locul Barăcilor, ce urmează a fi demolate cu totul. Trebuie menționat că toate aceste proiecte ar urma să fie realizate pe fonduri europene, pe Axa Prioritară 13, privind sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, dar numai în cazul în care vor obține și aprobările de la centru.

Nici in ședința extraordinară de astăzi nu puteau lipsi vociferările: de data aceasta, față de întâlnirea anterioară a aleșilor locali, s-au prezentat în sală, pe lângă cei ce dețin garaje, și fanii demolării acestora. Argumentele pro și contra au curs și de o parte și de cealaltă: deținătorii de garaje doresc reluarea la vot a unui proiect propus de administrația locală în luna februarie, de prelungire cu cel puțin un an a autorizațiilor (fapt imposibil, spun reprezentanții primăriei, motivând că, azi, există „o altă procedură și situație administrativă”).

Cei ce susțin cauza demolării au afirmat, în ședință, că aceste garaje ar fi focare de infecții, sursă principală de existență a… șobolanilor din Mangalia!

Cum nici consilierii nu s-au putut înțelege pe marginea acestei dispute, aleșii ALDE au părăsit sala de ședință. Viceprimarul Dragoș Angelescu a promis că, în jurul datei de 15 septembrie, va avea loc o ședință ordinară, în care va fi reglementată problema garajelor încă nedemolate.