19 aprilie 2024

Șantierul Naval Damen Galați, prezentat în cadrul emisiunii „INVESTITI IN ROMANIA” din 6 noiembrie 2018

Șantierul Naval Damen Galati, locomotiva a industriei galatene a fost prezentat intr-o ampla emisiune in direct difuzata de TVR International, canal al postului national de televiziune transmis in intreaga lume.

2018, anul sarbatoririi celor 125 de ani de existenta a Santierului Naval Damen Galati a adaugat pe lista evenimentelor aniversare inca un moment de mare mandrie. Compania a fost invitat principal al uneia dintre cele mai prestigioase emisiuni ale televiziunii romane, anume „INVESTITI IN ROMANIA”, emisiune moderata de Sorin Burtea si difuzata in direct pe canalul TVR International pe 6 noiembrie. La dezbatere au participat Rino Brugge, directorul general al Santierului Naval Damen Galati,  Paula Marinela Pirvanescu, ministru secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Ionut Pucheanu, primarul orasului Galati.

 

„Santierul Naval Damen Galati este o facilitate de productie specializata in construirea de nave foarte complexe si sofisticate, produsele noastre fiind destinate tarilor din intreaga lume. De la preluarea santierului in 1999 de catre Grupul olandez Damen, santierul a livrat peste 400 de nave, motiv de mandrie pentru toti navalistii galateni. Expertiza angajatilor nostri, multi dintre ei lucrand in santier din tata in fiu este asigurata si prin intermediul centrului de formare profesionala, un adevarat pol de excelenta si coagulare a celor mai inalte abilitati necesare construirii navelor aflate in portofoliul de comenzi al companiei noastre.”, a precizat Rino Brugge intr-una din multele sale interventii pe parcursul emisiunii. „Oamenii sunt cei care fac diferenta si cei care duc mai departe renumele santierului galatean”, a continuat directorul general al Damen Galati.

 

Prezenta la emisiune, Paula Marinela Pirvanescu, ministru secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a aratat ca sectorul întreprinderilor mici și mijlocii beneficiaza din partea statului de politici publice care sa sustina antreprenorii tineri prin intermediul programului Start-up Nation dar si prin alte facilitati cum ar fi un sistem fiscal atractiv, creșterea accesului la finanțare dar si simplificarea procedurilor și debirocratizarea.

 

La randul sau, primarul Galatiului, Ionut Pucheanu s-a declarat increzator in crearea unui mediu de afaceri local prosper, buna colaborare cu Santierul Naval Damen Galati fiind una de bun augur. Primarul a amintit in acest sens implicarea profunda a santierului in viata comunitatii locale, in urma cu doar cateva saptamani Primaria Municipiului Galatiului semnand, in cadru oficial, un parteneriat cu Damen Galati pentru realizarea unor proiecte sociale in folosul galatenilor.

 

 

 

 

Damen Shipyards Group

 

Damen Shipyards Group operează 35 de şantiere de construcţii şi reparaţii nave, şi are în jur de 12,000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat mai mult de 6,000 de nave în peste 100 de ţări şi livrează anual aproximativ 160 de nave către clienţi de pe întreg mapamondul. Conceptul Damen unic de proiectare standardizată a navelor garantează un nivel ridicat de calitate.

 

Accentul pe care Damen îl pune pe standardizare, construcţie modulară şi disponibilitate a navelor în stoc asigură termene scurte de livrare, “costuri totale de proprietate” scăzute, valori de revȃnzare ridicate şi performanţe solide. Mai mult, navele Damen se bazează pe tehnologii dovedite şi cercetare şi dezvoltare aprofundată.

 

Damen oferă o gamă largă de produse, incluzȃnd remorchere, ambarcaţiuni, nave militare şi de patrulare, ambarcaţiuni de viteză, nave de mărfuri, drage, nave pentru industria offshore, feriboturi, pontoane şi superiahturi.

 

Pentru aproape toate tipurile de nave, Damen oferă o gamă largă de servicii, inclusiv întreţinere, piese de rezervă, instruire şi transfer de know-how (construcţii navale). Damen mai asigură o mare varietate de componente marine precum duze, cȃrme, vinciuri, ancore, lanţuri de ancoră şi construcţii metalice.

 

Damen Shiprepair & Conversion (DSC) cuprinde o reţea globală de 18 şantiere de reparaţie şi conversie din care 12 se afla in nord vestul Europei. Facilitatile acestor santiere includ peste 50 de docuri (acoperite) si plutitoare, cel mai mare dintre acestea avand 420 x 80 metri, precum si cale de lansare, sincrolifturi si hale. Proiectele variază de la reparatii simple de mica anvergura pana la modernizari complexe si conversii complete de structuri offshore de mari dimensiuni. DSC realizează în jur de 1,300 lucrări de reparaţii şi întreţinere anual, atat in cadrul santierelor cat si in porturi si in timpul voiajelor..