29 martie 2024

Investiții de peste 150.000 de euro în cel mai modern laborator de tehnică dentară din zona Mangaliei!

Laboratorul Dentines C&A Mangalia, situat pe strada Oituz nr. 5-7, dispune, începând din noiembrie 2018, de aparatură de specialitate ultramodernă, achiziționată cu fonduri europene. După mai bine de un an cât a durat întocmirea actelor pentru demararea acestui proiect și alte șase luni pentru implementare sa, munca echipei de la Dentines C&A Mangalia a dat roade. Echipamente de 150.000 de euro – din care 100.000 de euro sunt bani neramburasabili și 50.000 de euro contribuție proprie a beneficiarilor – reduc la jumătate timpul acordat, în mod obișnuit, unei lucrări dentare, iar calitatea produsului finit este inestimabil mai bună decât cea a unui produs realizat 100% de mâna tehnicianului.

Modernizarea laboratorului cuprinde, printre altele, calculatoare, o linie completă de cuptoare pentru lucrări dentare din zirconiu, porțelan sau metal, un scanner, o imprimantă 3D și un aparat de frezat, aparate de turnat metal, precum și pad-uri prin care se trimit comenzile către cele patru cuptoare.

Întreg procesul tehnologic începe chiar cu ajutorul calculatorului: tehnicianul introduce, în scanner, amprenta dentară a pacientului, aceasta este analizată de computer, prelucrată virtual, apoi trimisă la aparatul de frezat, care o realizează aproape în totalitate, ultimele finisaje aparținând mâinii specialistului. Potrivit echipei Dentines C&A Mangalia, o lucrare complexă, care înainte, era realizată în zile sau chiar săptămâni, la ora actuală este completă în maximum 2-3 zile! Și asta pentru că aparatele lucrează non stop, fiind pur și simplu programate să preia munca umană chiar și pe timpul nopții.

Dentines C&A Mangalia devine, astfel, singurul laborator pe toată zona de sud a litoralului care deține o astfel de aparatură. Mai mult, tot aici este folosit, în premieră, un material revoluționar, pekkton, extrem de dur, dar și foarte ușor. O lucrare totală din acest material ajunge la numai… 4 grame, fiind biocompatibilă în cavitatea bucală.

Laboratorul Dentines C&A Mangalia deține propriul cabinet stomatolgic, unde lucrările se realizează, grație noii tehnologii, în timp record, dar colaborează și cu cabinete din zona orașului. Mai mult, un alt plus adus de aparatura ultramodernă îl constituie posibilitatea realizării de lucrări dentare, trimise din orice zonă a lumii. Astfel, orice clinică stomatologică ce deține un scanner intraoral, poate prelua mulajul unei lucrări și îl poate trimite, online, laboratorului. Tehnicienii realizează lucrarea în timp record, expediind-o, ulterior, prin curier.

Pentru mai multe detalii puteți apela la specialiștii Dentines C&A Mangalia, la numerele de telefon 0756333184 sau direct, la laborator, strada Oituz nr. 5-7.