19 martie 2024

Razie in judet: 100 de polițiști constănțeni au aplicat sancțiuni în valoare de peste 40.000 lei

Aproximativ 100 de polițiști constănțeni au organizat, noaptea trecută, o acțiune pe linia pazei, bunurilor și a valorilor, rutieră, economic și muncă fără forme legale, context în care au constatat 6 infracțiuni și au aplicat sancțiuni în valoare de peste 40.000 lei.

În noaptea de 16-17 martie a.c., în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Constanța, Serviciului Rutier Constanța, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, Biroului Rutier Medgidia, Formațiunii Rutiere Cernavodă, Biroului de Investigare a Criminalității Economice Mangalia și Secțiilor de Poliție Rurală au desfășurat o activitate pe linia respectării legislației în vigoare privind paza, bunurile și valorile, pe linie rutieră, economică și muncă fără forme legale. Astfel, au fost legitimate 702 persoane, au fost controlate 564 de autovehicule și au fost verificate 34 de societăți comerciale.
În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat 6 infracțiuni, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere de către o persoană care nu posedă permis de conducere și o infracțiune de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, 37 dintre acestea fiind la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 7 la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 4 la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 40.738 lei.
De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 5 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare și 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Exemple:
Polițiștii constănțeni au depistat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DC 83, dinspre satul Vadu către comuna Corbu din județul Constanța, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce suspendat. Acesta a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Polițiștii rutieri au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, care conducea un autoturism pe strada 1 Mai din localitatea Ostrov în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigare a Criminalității Economice Mangalia au verificat o societate comercială din localitatea Pecineaga, ocazie cu care au confiscat mai multe sticle cu băuturi alcoolice. La aceeași societate, polițiștii au descoperit faptul că administratorul nu a luat măsuri pentru asigurarea unității cu personal specializat și nici nu a întocmit planul de pază pentru obiectivul respectiv, motiv pentru care a fost sancționat contravențional.