29 martie 2024

Vacanță plină de evenimente, la Centrul Pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla

Calendarul de evenimente din această vară de la Centrul Pentru Tineret „Ion Creangă” din Tuzla este unul extrem de bogat. Oferta organizatorilor cuprinde manifestări cultural-artistice și etno, gastronomice, spiritual-religioase și multe altele. „Și anul acesta vom organiza Școala de Vară pentru copii, precum și tabere de creație, la care se pot înscrie, ca voluntari pe diferite domenii, tineri din toată țara”, ne-a declarat coordonatorul instituției de cultură din Tuzla, Maria Damian Pascal.

Comuna Tuzla beneficiază de una dintre cele mai moderne case de cultură din zona de sud a litoralului, realizată din fonduri europene. Centrul Pentru Tineret „Ion Creangă” oferă o gamă largă de servicii cultural-artistice și de creație. Centrul dispune de bibliotecă națională și internațională, sală de IT, săli de creație, o sală de spectacole și una de socializare, unde au loc diverse evenimente culturale sau de divertisment. Pe parcursul acestei veri, trupe de muzică rock și folk, soliști de muzică populară românească și multietnică, teatru pentru copii, seri de lectură, workshop-uri pe diverse teme, vor umple serile de după plajă. Coordonatorii instituției spun că vă puteți înscrie la cercurile de creație, pictură sau hand made.

„Asociația Stratonis (pentru dezvoltare și promovare a litoralului), împreună cu colaboratorii, vă vor oferi informații sau vă vor putea organiza excursii turistice în împrejurimi sau internaționale (Bulgaria, Turcia, Republica Moldova).
Putem asigura cazarea la localnici. Totodată, puteți să încercați rețete culinare din bucataria musulmană. Doamnele de etnie turcă sau tătară vor găti diverse preparate cu specific. Am reușit întocmirea acestui calendar de evenimente cu ajutorul colaborărilor și parteneriatelor cu asociații de profil sau societati din țară și străinatate”, a punctat coordonatorul instituției de cultură din Tuzla, Maria Damian Pascal.