România trece la ora de vară în acest weekend

Ora de vară 2019. România trece la ora de vară în acest weekend. În noaptea de sâmbătă spre duminică, adică 30 spre 31 martie 2019, românii trec la ora de vară, când ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Schimbarea orei a fost îndelung dezbătută în Parlamentul European. România trece la ora de vară în weekendul 30-31 martie 2019. Ora de vară înseamnă că ora 3.00 devine ora 4.00, astfel dormim mai puțin cu o oră, dar vom beneficia de mai multă lumină de la soare, acesta fiind și unul dintre motivele înființării orei de vară. În Parlamentul European s-a votat că ultima schimbare de oră din Uniunea Europeană să fie în martie 2021.

Ora de vară în România și în lume
Ora de vară a fost propusă în anul 1895 de către entomologul din Noua Zeelandă, pe nume George Vernon Hudson. În prezent, 110 țări de pe Glob își potrivesc ceasurile după ora de vară. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în 1932. Totuși, sunt și țări care au renunțat la ora de vară. Rusia a renunţat la ora de vară după 20 de ani, pe motiv că nu vrea să streseze cetăţenii. De asemenea, Islanda nu foloseşte ora de vară.

(all4romania.eu)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*