25 aprilie 2024

Şantierul Damen Shipyards Mangalia a găzduit prima ceremonie de la preluare! Aici, se va construi o navă care va recupera diamante de pe fundul marii!

 

Comunicat de presă

Suntem mândri sa anuntam ca miercuri, 15.05.2019, santierul nostru, Damen Shipyards Mangalia, a fost gazda ceremoniei de start debitare pentru nava comandata de catre DeBeers Marine Namibia, o nava de 177m, de tip offshore, destinata recuperarii de diamante din adancuri.
La ceremonie au participat reprezentantii DeBeers Marine si DeBeers Marine Namibia, Anglo-American, Lloyd’s Register si Damen Shipyards Gorinchem. Ceremonia a fost deschisa de Dl. Chris Groninger, directorul general al Damen Shipyards Mangalia, care s-a adresat publicului: “Dupa cum stiti, ceremonia de azi marcheaza nu doar inceperea constructiei pentru DeBeers, ci si primul proiect CRO al grupului Damen. Din momentul preluarii santierului de la Mangalia, vara trecuta, suntem membri ai noii unitati de afaceri a grupului Damen, “Cruise, Ropax si Offshore”. Santierul Damen Shipyards Mangalia asteapta de mult timp acest moment si acum, in sfarsit, a venit momentul sa aratam lumii de ce suntem capabili. Ceremonia de astazi este un moment de mandrie, bucurie si emotie, dar si o importanta piatra de hotar in istoria companiei noastre.”