Halucinant! Reprezentanţii Primăriei Mangalia sunt convinşi că mutarea staţiei de microbuze de la gară eliberează traficul din zonă

În urmă cu puţin timp, autorităţile publice locale au luat decizia, pe care au şi pus-o rapid în practică, de a muta staţia de microbuze de la gară. Ani întregi, microbuzele care merg pe rutele Mangalia – local, Mangalia – Constanţa şi retur şi cele care circulă în staţiuni, staţionau în faţa unei autoserviri. Peste noapte, s-a născut ideea mutării staţiei puţin mai în faţă, loc care nu dispune însă de o alveolă, astfel că un sens de mers se blocheză la apariţia numeroaselor microbuze. Veche staţie dispunea de alveolă, astfel că autovehiculele îşi puteau continua drumul. În prezent, vechea alveolă nu mai există, locul ei fiind luat de un spaţiu verde cu gazon şi câţiva copăcei. Estetic, nimic de zis, doar că vechiul amplasament le era util conducătorilor auto care, acum, merg pe un singur sens.
Este posibil ca reprezentanţii Primăriei Mangalia, care au luat această decizie, să stea mai mult prin birouri, ceea ce îi împiedică să vadă aglomeraţia care se creează în momentul în care ajung, în acelaşi timp, în noua staţie, trei-patru microbuze şi autocare.
Potrivit angajaţilor Primăriei, „Locaţia actuală a staţiei Gară CFR are drept efect direct descongestionarea traficului din zonă şi creşterea gradului de siguranţă pentru toţi participanţii la trafic. Noua locaţie asigură condiţii mai sigure şi a permis amplasarea unei cabine modulare, menite să ofere condiţii confortabile călătorilor, respectiv fluxului de pasageri”.
Pe de altă parte, unele voci susţin faptul că mutarea staţiei s-ar fi făcut în urma solicitării agentului economic ce deţine autoservirea din zonă, cauza fiind mizeria pe care ar fi lăsat-o, frecvent, atât cei care aşteptau microbuzele, cât şi oamenii străzii.
Motivul real nu se cunoaşte, aşadar, în schimb ceea ce este sigur este că peste puţin timp, sute de autovehicule se vor îndrepta, zilnic, către Vama Veche şi Bulgaria, astfel că circulaţia şi aşa sufocantă din oraş, va fi dată, complet, peste cap până la toamnă.

1 Comment

  1. Mai trebuiau niște bani sa se facă un refugiu in afara carosabilului dar din lipsa de proiect au lăsat-o așa… ca merge și așa…
    Cât o fi costat proiectul pentru reamenajarea fostului spațiu de joaca dintre blocuri de pe bulevardul Callatis? Proiect păgubos comunității și probabil bănos pentru constructor. Se vede de la o posta ca s-au aruncat bani pe fereastra…. fără detalii

Comments are closed.