Ziua Porților Deschise la Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla

Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla organizează Ziua Porților Deschise pe 30 iunie 2019, între orele 10.00-16.00, ca parte a evenimentului european dedicat elicopterelor, susținut de European Helicopter Association (EHA).

Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla este membră EHA, www.eha-heli.eu încă din anul 2016. La inițiativa Union Française de l’Hélicoptère (www.ufh.fr), membrii EHA au stabilit ca 30 iunie să devină Ziua Europeană a elicopterelor. În Franța, acestei provocări i-au răspuns majoritatea operatorilor civili și toți cei militari, iar EASA va sprijini întregul demers.

Între orele 10.00 și 16.00, piloții de elicopter ai Regional Air Services vor fi ghizi și vor prezenta pe platforma aeroportului (H2, H7 și H8) elicopterul AS 365 N – YR-RAH echipat cu troliu, în varianta de căutare și salvare, dar și echipamentele SAR, elicopterul Bell 2016, Cabri G2 și elicopterele companiei Heliportugal. Toți participanții la acest eveniment sunt scutiți de taxele de aeroport.

“Motivația EHA și importanța activității cu elicoptere pe aeroportul nostru ne-au convins să ne implicăm în acest eveniment. Din datele pe care le avem, Aeroportul Tuzla a găzduit mai mult de 90% din traficul civil de elicoptere raportat în întreaga țară (incluzând aeronavele străine care au venit la noi în țară), fiind astfel cel mai important aeroport românesc dedicat elicopterelor. Situat într-o zonă turistică și economică densă, la 21 km de Constanța și 35 km de granița cu Bulgaria – infrastructura Aeroportului Tuzla este dedicată aviației generale, aceasta fiind singura bază aeriană perfect adaptată misiunilor de zbor pe mare de pe țărmul Mării Negre. Aeroportul Tuzla este o perfectă interfață offshore, oferă accesibilitatea cea mai bună către porturile maritime, fiind la  400 m de E87 / DN39 și la 4 km de stațiile de tren din Costinești și Tuzla și are o situare favorabilă în fațada litorală, unde densitatea populației este foarte mare. Tuzla are o poziție centrală în zona turistică și acest lucru influnețează favorabil întreaga cerere de zbor, dar și modul de operare”, explică Adrian Vasilache, Managing Partner Regional Air Services SRL.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*