26 aprilie 2024

A fost finalizat studiul de fezabilitate privind înființarea distribuției de gaze naturale în Tuzla

Edilul comunei Tuzla, Taner Reșit, anunță, într-o postare publică, faptul că a fost finalizat studiul de fezabilitate privind înființarea distribuției de gaze naturale în localitate.
Înființarea distribuției de gaze naturale în comuna Tuzla, presupune realizarea unui sistem de alimentare cu gaze naturale a consumatorilor din zonă.
Obiectivul este realizarea unei investiții durabile care va fi integrată în infrastructura existentă și corelată cu investițiile viitoare, în vederea conformării cu cerințele legislației în vigoare. În vederea alegerii soluţiei de alimentare cu gaze naturale s-a avut în vedere aspectul economic astfel încât cheltuielile totale legate de înfiinţarea distribuţiei de gaze naturale să fie cât mai mici, respectând normativele în vigoare.
În baza documentațiilor, în prezentul studiu de fezabilitate s-a luat în considerare dezvoltarea ulterioară a localității Tuzla, ținând cont de contextul economic actual și preconizat dar și de necesitatea alegerii unei soluții fezabile.
„În urma realizării studiului de fezabilitate au rezultat două soluții de alimentare cu gaze naturale. Racordarea în conducta de transport de gaze naturale înaltă presiune Pecineaga-Techirghiol, şi racordarea în SRM Fetești (la ieșirea din SR Fetești – nod 2000). Acestea urmează a fi analizate și va fi aleasă varianta optimă. În perioada următoare vor fi derulate demersurile de obținere a certificatului de urbanism precum și obținerea avizelor de finanțare a proiectului”, arată edilul din Tuzla, Taner Reșit, care consideră că investiția este imperios necesară locuitorilor comunei, pentru creşterea gradului de confort şi pentru dezvoltarea economică a localității.

În prezent locuitorii din Tuzla precum şi instituţiile publice şi agenţii economici consumă, pentru încălzirea locuinţelor, prepararea apei calde menajere şi a hranei, drept combustibili lemne, peleţi, cărbuni, curent electric, combustibil lichid uşor, păcură, motorină, butelii cu GPL, etc.