26 aprilie 2024

Pentru a organiza mai bine Ziua Pensionarului, primăria a tăiat din banii plimbăreților religioși! Se promite și achitarea burselor elevilor pe anul trecut!

Deși, inițial, trebuia să aibă loc pe 12 august, Ziua Geamiei „Esmahan Sultan din Mangalia” a fost reprogramată, prin votul consilierilor locali, pe 17 august. Motivația ține, strict, de o solicitare a UDTTMR Mangalia, de organizare a acestei manifestări pe 17 august, după sărbătoarea musulmană de Ramazan Bayram.

Generoasă, administrația orașului a alocat evenimentului, în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local, și 50.000 de lei, bani cu care, ne promite primăria, vor fi oferite produse tradiționale, pachete pentru persoanele defavorizate, un spectacol de kureș pe stadion, dar și „tradiționalele” plachete, diplome și premii. Inițial, în buget fuseseră prevăzuți pentru manifestare „zero” lei.

Aleșii locali au mai decis, tot la propunerea primarului urbei, Cristian Radu, ca Ziua Pensionarului să beneficieze de o suplimentare de 20.000 de lei. Așa se face că, de la cei 40.000 de lei prevăzuți inițial, vârstnicii vor avea, pe 1 octombrie, prilejul să se distreze în cuantumul frumoasei sume de 60.000 de lei. Suplimentarea a fost făcută din banii plimbăreților ecumenic, cei 20.000 de lei fiind tăiați de la capitolul Turism religios. Prin urmare, anul acesta, turiștii iubitori de cele sfinte rămân cu doar 130.000 de lei din bani publici, din cei 150.000 de lei prevăzuți inițial.

Până la finele anului, primăria va mai organiza alte câteva evenimente menite să înveselească viețile locuitorilor urbei: Ziua Marinei (eveniment organizat de Garnizoana Mangalia, la care primăria va contribui cu plachete, premii, diplome și tradiționala scenă de la nivelul căreia oficialitățile să privească manifestările deasupra muritorilor de rând, totul contra sumei de… 130.000 de lei), Zilele Toamnei (undeva în octombrie – 10.000 de lei), Ziua Armatei (25 octombrie – 3.000 de lei), Ziua Dobrogei (14 noiembrie – 50.000 de lei), Ziua Națională a României – 30.000 de lei), Ziua Tătarilor (13 decembrie – 40.000 de lei), Concerte de Crăciun – 200.000 de lei. Târgurile de turism la care au participat și vor mai participa funcționarii primăriei scot de la bugetul local, în 2019, 300.000 de lei.

Nu în ultimul rând, în cadrul ședinței de consiliu în care au fost aprobate aceste sume, s-a promis că bursele elevilor pentru anul trecut vor fi acordate în septembrie. Reamintim că primăria este datoare elevilor Mangaliei cu bursele pentru cele două semestre ale anului școlar trecut.