20 aprilie 2024

Uscăciune, mizerie și nepăsare în Parcul Balnear și pe terenul fostului teren al mini-golfului lui Tusac, aflate în administrarea primăriei Mangalia (galerie foto)

Un mârlan postac anonim a găsit de cuviință, în urmă cu câteva zile, să ne atraga atenția, deloc elegant și în stil grobian, că Parcul Evergreen „nu este in administrarea primariei, deocamdata nefăcandu-se nicio receptie a proiectului. Parcul este acum in responsabilitatea constructorului, conform proiectului european”. Nu s-a făcut recepția, dar, la vremea respectivă, au curs comunicatele de presă potrivit cărora primăria a accesat fonduri europene (din câte știm, și știm bine, proiectul european a fost pierdut, iar parcul achitat din banii mangalioților) pentru reabilitarea unei vechi fabrici de ciment. (vezi articolul cu pricina aici: https://editiadesud.ro/?p=34475).

Am zis că postacul este rău intenționat. Deh, se apropie campania și e pe val să arunci cu noroi, pe principiul „un nebun aruncă piatra și câteva zeci de comentarii nu o pot scoate la mal”. Am zis, atunci, să uimim cititorii cu fotografii în care să se reflecte capacitatea de bun gospodar al Primăriei municipiului Mangalia, în ceea ce privește un proiect european ce a expirat (este vorba de terenul de minigolf al lui M.C. Tusac) și care a intrat în administrarea edililor locali, dar și un banal parc, din centrul urbei, aflat în imediata apropiere și care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie reprezentativ pentru localitatea noastră. Iată ce am constatat: