19 martie 2024

Consilierii au aprobat prelungirea contractelor chiriașilor. Totodată, administrația susține că banii burselor elevilor au fost alocați acum două săptămâni școlilor!

Aleșii prezenți în sala de ședințe a Consiliului Local Mangalia au aprobat, în urmă cu câteva minute, reînnoirea contractelor chiriașilor la primărie – ANL (pentru un an), locuințe sociale (5 ani) și de închiriat (2 ani).

Reînnoirea contractelor a fost aprobată în unanimitate.

Tot viceprimarul urbei a mai afirmat, contrazis fiind de consilierul local Leonard Tănase, că sumele pentru bursele elevilor au fost alocate în conturile școlilor cu circa două săptămâni în urmă. „Nici un elev nu a primit bursele până acum”, a spus Leonard Tănase, dar Dragoș Angelescu și-a menținut afirmațiile, susținând că singura unitate școlară unde au existat ceva probleme este Liceul Callatis. Reamintim că elevii din Mangalia nu și-au primit bursele școlare aferente anului școlar trecut!

În ceea ce privește rectificarea bugetară, printre altele, spun reprezentanții administrației locale, au fost asigurați, în conturile executorilor judecătorești ce se ocupă de două dosare grele – Fill I Com SRL și Callatis Therm- banii necesari în cazul în care procesele vor fi pierdute irevocabil. Fill I Com SRL a notificat primăria Mangalia să actualizeze datoria de 2,7 milioane de lei cu rata inflației, adică 400.000 de lei, rezultând un total de 3,1 milioane de lei, în timp ce Callatis Therm-ului trebuie alocați, în cazul în care primăria va pierde procesul demarat în urmă cu mulți ani, 1,7 milioane de lei.