Astăzi, în Portul Turistic, are loc Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului forțelor pentru operații speciale NEST19

În perioada 16 – 26 septembrie 2019 se desfășoară Exerciţiul Forţelor pentru Operaţii Speciale  NEPTUNE STRIKE 19 (NEST19), care asigură condițiile organizatorice pentru executarea instruirii realiste pe un scenariu asociat războiului hibrid, de către structurile tactice de operații speciale participante, în format multinațional.

Exerciţiul se va desfăşura în facilitățile de instrucție ale Armatei României cât şi în zona aerodromului Tuzla.

În activitate sunt angrenați peste 100 de militari și aproximativ 20 de mijloace tehnice, ce vor fi implicați în exerciții. Alături de militarii români din structurile de forțe navale pentru operații speciale se vor antrena și vor desfășura acțiuni de conducere-coordonare a efectivelor proprii și aproximativ 50 de militari străini din țări aliate sau partenere (Grecia, Bulgaria, Serbia).

Miercuri, 25 septembrie 2019, începând cu ora 10.00, în Portul militar Mangalia, va fi organizată Ziua Distinșilor Vizitatori în cadrul exercițiului forțelor pentru operații speciale NEST19.

(www.radioconstanta.ro)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*